Vi tænker at det ville være interessant at give en lille introduktion af en række af guiderne fra de ridt vi tilbyder, og her kan du møde Yair, som er guide i Israel.

Rideferie Israel
Hvor længe har du været guide på hesteryg?
Jeg etablerede firmaet i 2010, og jeg har guidet alle ridt lige siden da.

Har du været guide et andet sted før?
Jeg har aldrig guidet ture før. Jeg plejede at organisere ridt for vennegrupper over hele Israel, men det var først, da jeg startede firmaet, at jeg begyndte at guide som professionel.

Rideferie Israel
Hvordan kom du i gang med at guide? Var der nogen, der inspirerede dig?
For mig er heste ikke en hobby, de er en livsstil, så langt tilbage, som jeg kan huske mig selv, er jeg sammen med heste. Som dreng, der blev født i Kibbutz i Jordan dalen, brugte jeg det meste af min tid med mine heste på at udforske de smukke steder i Jordan dalen. På et senere tidspunkt købte jeg rene arabiske hopper, som jeg brugte til avl og tur ridning.

I 2010 forlod jeg min position som EVP for global marketing og salg for et multinationalt virksomhed. Jeg ville åbne mit eget firma. Kombinationen af heste og turisme tiltrak mig. Jeg surfede på nettet, og der så jeg nogle websteder, der tilbyder internationale rideferier. Jeg læste nogle af disse websider, og så sagde jeg “Israel burde være i denne industri, og jeg vil være den, der får det til at ske” … og resten er historie.

Hvis du ikke var blevet guide, hvad var din plan B?
Jeg ville have været i den multinationale forretningsarena.

Rideferie Israel
Når folk tager på en riderejse tænker de ofte, at du har et drømmejob – hvad elsker du ved dit job? Og hvad er ulemperne ved dit job?
Jeg elsker virkelig det, jeg laver. I nogle tilfælde befinder jeg mig på en ridetur på en lørdag formiddag, samtidig med at jeg ved, at jeg på søndag skal starte Tour Israel ridt med 7 dage i sadlen, så går det op for mig, at det er min fridag (i Israel er lørdag vores fridag) og jeg laver præcis samme som jeg laver på min arbejdsdag!

Jeg kan godt lide den måde, at den gruppe fremmede, som jeg møder i lufthavnen i begyndelsen af ridtet, inden for få dage forvandles til at blive et team af ryttere og venner. Jeg elsker at se, hvordan landskabet ændrer sig hver gang, selvom vi rider på de samme stier. Jeg nyder at se gæsternes ændring i opfattelsen af Israel, når de oplever, hvor smukt og indbydende Israel er.

På den anden side savner jeg de økonomiske fordele ved at være topleder i multinationalt selskab.

Har du en favorit hest? Og hvorfor?
Min yndlingshest er min avlshingst Velaskes. Han er en pensioneret væddeløbshest, som jeg importerede fra Rusland i 2014. Det er en ren glæde at ride på ham. Han er en meget speciel kombination af en topatlet og en meget lydhør hest. Som avlshingst har han nogle ”issues” med hopperne, så jeg bruger ham til ridt; som min førerhest ved meget specielle lejligheder. Han minder mig om løven Alex, fra filmen “Madagaskar” – Smuk, stærk og fuld af selvtillid!

Rideferie Israel
Hvad kan du ikke leve uden, som guide eller bare generelt?
Et ”must have”, når jeg er på tur, er min kaffe-sadelpose. Det giver mig mulighed for at tilberede kaffe, uanset hvor vi stopper for en pause, og når det er nødvendigt. Jeg bærer alt hvad jeg har brug for, til at kunne løse de fleste af de problemer, der kan opstå under et ridt, i mine sadeltasker.

Hvad har været din mest mindeværdige oplevelse i forbindelse med et ridt?
Det testridt med jer i april 2011, er en uge, jeg aldrig vil glemme. Så meget regn, alle de mulige problemer, der kunne ske, skete, og de mange gode ideer fra min side, der ikke rigtig virkede. I slutningen af den uge var jeg så udmattet og deprimeret, og jeg var sikker på, at det var slutningen på mit forhold til jer. Men så havde jeg et feedbackmøde med Tracy, som forklarede, hvor imponeret hun havde været over hestene, guide evnerne og evnen til at løse de forhindringer, vi stødte på i løbet af ugen. Jeg kan sige, at vi forbedrede os dramatisk efter dette 2011-ridt.

Rideferie Israel
Hvordan slapper du af efter en dag i sadlen?
Jeg slapper af under ridtet, for når jeg kommer hjem efter et ridt, kan jeg ikke slappe af – ikke med 5 børn!

Hvilket råd ville du give til en 21-årig, som drømmer om et job som dit?
Gå efter det! Det er det bedste, du kan gøre for at leve. Et lille forsigtighedsråd – giv ikke nogen løfter, som du ikke kan opfylde, hellere overrask, når du kan gøre mere.

Hvor rejser du selv hen, når du tager på ferie?
På ski med familien på Monte Genevre i Frankrig.

Rideferie Israel
Du kan læse mere om mulighederne for at ride med Yair og hans heste i Israel ved klikke her 

Rideferie Israel

Efterlad en kommentar