Information om behandling af personoplysninger i Rid & Rejs

Fra den 25. maj 2018 gælder der nye regler for, hvordan virksomheder, organisationer og offentlige institutioner i EU skal behandle personoplysninger.

De nye regler har også betydning for dig som kunde i Rid & Rejs. Kort fortalt betyder det, at du fremover skal have mulighed for at få bedre overblik over de oplysninger, vi har om dig og hvordan vi behandler dem.

Vi registrerer kun de oplysninger, som du giver os, for at yde den bedst mulige service i forbindelse med din ferie.

Når du foretager en forespørgsel hos os, registrerer vi dit navn, telefonnummer og/eller e-mail adresse.

Når du beslutter dig for at bestille, vil vi kræve yderligere oplysninger via vores Book Ridt formular. De oplysninger, du giver os, via Book Ridt formularen er nødvendige for at vi kan behandle din bestilling samt sikre at dit rejsearrangement forløber problemfrit.

Det betyder, at vi videregiver følgende nødvendige oplysninger til vores engelske partner In The Saddle samt udbyderen af dit valgte ridt:

  • Dit navn, fødselsdato, højde og vægt
  • Ønsker om speciel mad/diæt samt helbredsmæssige oplysninger, som kan have indflydelse på din ridning og forplejning under ferien.
  • Rytterinformation- og ønsker
  • Oplysninger om den dækkende rejseforsikring på rejsen
  • Hvis påkrævet af lokale myndigheder; pasoplysninger

Arrangerer vi din flyrejse, forlængelse før/efter dit ridt eller tegner rejseforsikring, videregiver vi følgende oplysninger til den involverede udbyder (typisk GDS/Worldspan flyreservation system, flyselskab, hotel, turoperatør og/eller Gouda Rejseforsikring):

  • Dit navn samt fødselsdato på børn
  • Hvis relevant; ønsker om speciel mad/diæt
  • Hvis påkrævet af lokale myndigheder; pasoplysninger
  • I forbindelse med rejseforsikringer; fødselsdato

Hvis din rejse er udenfor Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), kan kontrollen med databeskyttelse, på din valgte destination, måske ikke være så stærk som i de lovmæssige krav i EØS landene. Vi videregiver kun oplysninger, og kun nødvendige oplysninger, til parter som er ansvarlig for dit rejsearrangement.

Hvis vi ikke kan videregive de nødvendige oplysninger til de relevante leverandører, kan vi ikke gennemføre din reservation. Ved at udfylde og sende vores Book Ridt formular accepterer du derfor, at de oplysninger, som du giver os, videregives til de, for din rejse, relevante leverandører.

Vi registrerer de oplysninger, du har givet os, og gemmer dem i fem år i overensstemmelse med Regnskabsloven, med mindre du specifikt har givet dit samtykke til, at vi kan gemme dine data i længere tid til f.eks. registrering af navn, kontaktoplysninger og historik omkring tidligere rejser i forbindelse med optjening Hoofmiles, som kan fratrækkes på fremtidige rejser. Herunder vil vi også, i forbindelse med forespørgsel på fremtidige rejser, bruge oplysningerne til at vejlede og anbefale dig ridt samt eventuelt sende dig brochurer med posten.

Vi sælger eller videregiver aldrig dine oplysninger til uvedkommende tredje part. Dertil træffer vi de relevante forholdsregler, der skal til, for at beskytte dine personoplysninger i overensstemmelse med lovgivningen.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker en detaljeret oversigt over de oplysninger, vi har registreret om dig. Ligesom hvis du mener, at vi har oplysninger om dig, der skal ændres eller ønsker sletning af eventuelle ukorrekte oplysninger om dig selv samt tilbagetrække et samtykke til behandling af dine personoplysninger

Klage over Rid & Rejs’ behandling af dine personoplysninger kan ske til:

Datatilsynet
Borgergade 28, 5.
1300 København K
E-mail: dt@datatilsynet.dk

Bemærk: Selvom vi tager vore bedst mulige forholdsregler, så kan der være risiko for at andre uberettiget kan tiltvinge sig adgang når data overføres via internettet. Vi kan derfor ikke garantere 100 % sikkerhed på dataoverførsler via formularer på vores hjemmeside og du afgiver derfor dine personlige oplysninger via disse på dit eget ansvar. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at få tilsendt Book Ridt formularen, som et dokument, du kan udfylde og returnere til os.

Rid & Rejs evaluerer og opdaterer løbende denne Persondatapolitik. Du bør derfor regelmæssigt tjekke denne Persondatapolitik for eventuelle ændringer, som kan have betydning for vores behandling af dine personoplysninger.
Senest opdateret d. 23. maj 2018

Advarsel: Dette er stærkt vanedannende