Vi tænker at det ville være interessant at give en lille introduktion af en række af guiderne fra de ridt vi tilbyder, og her kan du møde Anna, som er guide på Rocking Z i Montana, USA.
Rideferie Rocky Mountains
Hvor længe har du været guide på Rocking Z?
Jeg voksede op på ranchen.

Hvordan kom du i gang med at guide? Var der nogen, der inspirerede dig?
Fra jeg var 10 år gammel har jeg hjulpet hvor jeg kunne og lært hvad der betød noget for vore gæster.
Rideferie Rocky Mountains

Hvis du ikke var blevet wrangler, hvad var din plan B?
Nu som 32 årig med en kandidatgrad fra Durham University, vil jeg kunne skrive på historien om Horsemanship ligesom jeg kan undervise i Horsemanship.
Rideferie Rocky Mountains

Når folk tager på en ranchferie tænker de ofte, at du har et drømmejob – hvad elsker du ved dit job? Og hvad er ulemperne ved dit job?
Jeg føler mig stolt, når jeg har fejet stalden, og når opvasken er færdig, og især når jeg har fået en hest til at blive mere afslappet eller hjulpet en gæst med at prøve deres første galop. Uden at være stolt over resultaterne kunne det være meget svært at forblive tilfreds med timerne i tæt kontakt med gæster og det begrænsede privatliv, der ligger i det at arbejde med at facilitere gæster.

Har du en favorit hest? Og hvorfor?
Mine bedste (og yndlings) heste er en Quarter Horse dom hedder Cougar, pga af hendes farve, en Connemara-andalusier kryds som hedder Dante fordi han udfordrer mig til at forbedre mig, og en Tennessee Walking-Connemara kryds som hedder Sizzle.
Rideferie Rocky Mountains
Hvad kan du ikke leve uden, som guide eller bare generelt?
Sizzle er min ”tømmermændshest” – en absolut nødvendighed i denne branche, for uanset hvor dårlig jeg har det, så føler jeg at han vil tage sig af mig og mine gæster og har perfekte skridt-galop, galop-skridt-overgange for at tage hensyn til min hovedpine! Jeg tror, at enhver guide har brug for en hest, de kan stole på uanset hvad, ligesom Sizzle er for mig.

Hvad har været din mest mindeværdige oplevelse i forbindelse med et ridt?
Da jeg kun var 12 år gammel, fik jeg sådan en stor taknemmelighed for den måde, som jeg lærte en gæst ride i letridning, at jeg var ”Hooked”!  Jeg elsker at undervise og kunne aldrig være helt tilfreds med noget andet arbejde.
Rideferie Rocky Mountains

Hvordan slapper du af efter en dag i sadlen?
Efter en lang dag elsker jeg at slappe af ved at arbejde med en ung hest, ofte foran et publikum, fordi de unge heste har sådan en åbenhed over for at lære, inspirerer det mig til den følgende dag, såvel som også at give mig den følelse af præstation, som giver mig at have en god nats søvn.

Hvilket råd ville du give til en 21-årig, som drømmer om et job som dit?
Jeg kan ikke forestille mig, at jeg ikke har dette job, men jeg tror ikke, at det er egnet for en person, der ikke opnår stolthed ved alle de små ting i jobbet.
Rideferie Rocky Mountains
Hvor rejser du selv hen, når du tager på ferie?
Når vinteren kommer, ferierer jeg ved at være alene på ranchen med kun hestenes selskab. Efter et par måneders ensomhed kan jeg opfølge det næste år med, at jeg har finpudset flere mine undervisningsevner og fået flere heste tunede og atletiske, som vores gæster kan ride!
Rideferie Rocky Mountains
Du kan læse mere om mulighederne for et ranchophold hos Anna og hendes familie på Rocking Z ved klikke her

Rideferie Rocky Mountains

Efterlad en kommentar