Hvis du har funderet over, hvordan det kunne være at tilbringe julen på hesteryg i det snedækkede Island eller det solrige sydlige Afrika, så vil du måske nyde vores næste par blogindlæg. I denne juletid vil vi dele, hvordan rideoperatører rundt om i verden normalt tilbringer højtiden.

Vores 5. indlæg tager os til Sydafrika, hvor vi får indblik i hvordan julen er på Horizon i Waterberg området.

Rideferie Sydafrika

Billede taget af Tanya Baber

Juleaften

Omkring juleaften (eller deromkring) er der julesanggudstjeneste ved levende lys i haven for alle i området. Der er en åben invitation til alle, som lever i området, om at deltage i festlighederne på Horizon med julesang og en efterfølgende festmiddag. Dette er normalt et stort arrangement og ender ofte med dans langt ud på de små timer.

Rideferie Sydafrika

Selv hundene kommer i julestemning!

Juledag
Selve den store dag begynder med en Buck’s Fizz-cocktail og en bush-morgentur for morgenen for rytterne og til kirken for dem, der ønsker at gå til gudstjeneste. Senere følger en sen morgen-gaveåbning for alle og starten på tilberedning af kalkunerne. Disse tilberedes på åben ild i store kedellignende gryder kendt som ‘poitjies’. Om eftermiddagen er det tid til julegilde med mange retter, alt for meget mad og drikke, og rundet af med panettone, chokolade og selskabslege.

Rideferie Sydafrika

Gæsterne nyder julen på Horizon.
Billede taget af Tanya Baber.

Julen for hestene
For hestene på Horizon er de i december på deres højeste; græsset er grønt, solen skinner og de bliver mætte af sig selv, når de vandrer frit i bushen og behøver tilskudsfoder.
Rideferie Sydafrika
Boxing day (2. juledag) jagt-ekstravaganzaen er årets ridt. Flere hold klædt i en variation af festligt rødt tøj, og forsøger at fange “ræven” (en udpeget rytter). Rytterne ser frem til julejagten hele året – ligesom hestene.

Rideferie Sydafrika

Julejagten går ind.
Billede taget af Tanya Baber.

Julemad- og drikke
Hos Horizon spiser de mange af de traditionelle julemåltider fra Storbritannien og Italien. Der er alt fra røget laks, kalkun og spirer til panettone og cantucci (mandelbiscotti).

Rideferie Sydafrika

“Ræven” har fået varmen under jagten.
Billede taget af Tanya Baber.

Mest mindeværdige jul
Det var et par år siden, før de byggede ”Ha-Ha” (dets formål vil blive afsløret senere). De var halvtreds mennesker, som satte sig ned og skulle til at spise deres julemiddag, da en flodhest besluttede at undersøge sagen. I starten så de bare på ham og holdt stand. Men da det viste sig, at flodhesten ikke stoppede, blev det til et løb for at komme i dækning. Det interessante var at observere, hvad folk tager med sig: Dem med børn havde en tendens til at få fat i deres børn, dem, der havde ventet sulten i timevis, løb ikke uden deres tallerken, og andre, der forbliver navnløse, greb bare champagnen og løb. Heldigvis blev flodhesten ikke længe og efterlod bordet urørt, men var bestemt en jul, som huskes. Du gættede sikkert rigtigt;”’Ha-Ha” blev bygget for at holde flodheste ude af haven!

Rideferie Sydafrika

Kat springer over en træstamme i jagten på ”ræven”.
Billede taget af Tanya Baber

Mange tak til Laura fra Sydafrika, for at dele dette dejlige indblik i julen på Horizon.

Laura og familien byder på vidunderlige gæstfrie og afslappede ophold på Horizon med skøn varieret ridning på deres omkring 90 heste. Du kan læse mere om ferie på Horizon ved at klikke her

Rideferie Sydafrika

Alle på Horizon ser frem til den årlige 2. juledags-jagt.
Billede taget af Tanya Baber.

Efterlad en kommentar