Hvis du har funderet over, hvordan det kunne være at tilbringe julen på hesteryg i det snedækkede Island eller det solrige sydlige Afrika, så vil du måske nyde vores næste par blogindlæg. I denne juletid vil vi dele, hvordan rideoperatører rundt om i verden normalt tilbringer højtiden.

Vores 4. indlæg tager os til Sydafrika, hvor vi får indblik i hvordan julen er på den spektakulære Wild Coast i Eastern Cape
Rideferie Sydafrika
Tiden op til jul
Julen på Wild Coast kyst er sommerferietid i Sydafrika. De små landsbyer Kei Mouth og Morgan Bay, hvor Wild Coast ridt har base, omdannes til livlige feriedestinationer. Lokalbefolkningen svulmer fra et par hundrede lokale beboere til tusindevis og der kan ikke findes et ledigt værelse eller seng.

Hestene får en pause fra de ugelange eventyrlige ridt og laver i stedet kortere strandture for feriegæsterne. Mellem jul og nytår kan det blive noget travlt, da disse ture normalt er fuldt bookede.

Denne tid er uvurderlig for de unge heste, da de lærer at være rolige. Hestene bliver ufølsomme over for trafik, børn, bolde, drager, hunde og 101 andre distraktioner. De er meget forkælede af feriebørnene, som giver dem masser af gulerødder og kram. Det er en perfekt sæson for “ben-opbygnings-arbejde” og er også ideelt for de heste, der kommer tilbage på arbejde efter hvile eller skade. I år vil “A holdet” arbejde i gennem hele december, hvorimod de normalt ville have haft ferie i en måned efter et travlt år med ugelange ridt langs kysten.

Juleaften
Der er normalt meget travlt juleaften med strandture, dybhavsfiskeri og udflugter op ad Kei-floden på flodprammen. Senere over en Sundowner (solnedgangsdrink) samles alle, skænker et par iskolde drinks og sætter juletræet op.

Rideferie Sydafrika

Juletræet pyntes juleaften

Juledag
Om morgenen går guider og medhjælpere ud til hestene for at kontrollere, at de alle er okay og give dem et hurtigt måltid. Hestene har fri til at slappe af på folden og hænge ud med deres venner. Personalet går tilbage til huset for at klæde om til julefrokost.

Rideferie Sydafrika

Hestene slapper af juledag

Wild Coast traditioner
På Wild Coast er julefrokosten en fest af god gammeldags bacon og æg med masser af tilbehør. Det involverer masser af familie og venner omkring et kæmpe bord dækket Bucks Fizz, julekiks, tærter, chokolade og jordbær med flødeskum. Det er en tradition, at hver person ved bordet holder en lille skåltale, og gaverne bliver givet rundt. Når champagnen er drukket og maverne er fyldte, kan alle slappe af resten af dagen. Så går alle til stranden, hvilket helt sikkert er det eneste, du kan gøre, når du bor på den Wild Coast.

Rideferie Sydafrika

Smuk dekoreret julebord

Mest mindeværdige jul
På Wild Coast er hver jul mindeværdig. Det er tiden til at komme sammen som familie og med nære venner. En dag til at tage krystglassene og sølvet frem, og bare sætte pris på at være sammen.

Rideferie Sydafrika

Familien nyder solen i julen

Mange tak til Julie-Anne fra Sydafrika, for at dele dette dejlige indblik i julen på Wild Coast.

Juli-Anne  arrangerer eventyrlige ridt langs Wild Coast kysten i Sydafrika, vi mener at det nok er verdens mest spektakulære kystridt. Du kan læse mere om hendes forskellige ugeridt langs kysten ved at klikke her

Rideferie Sydafrika

Spektakulære ridt langs kysten på Wild Coast

Efterlad en kommentar