I marts måned 2019, var Jakob og jeg på Hestemesse i Herning. Det er den årlige, store begivenhed med alt muligt hestegrej og udstyr og diverse!

Der er mange stande og en af dem var Rid & Rejs (den engelske version hedder In The Saddle) og Jakob og jeg udfyldte sådan en “skriv din e-mail og du kan vinde en rideferie for to personer i Irland – kupon”.

Vi puttede kuponerne i en stor krukke og det gjorde ca. 5000 andre personer også.
Vi glemte alt om konkurrencen og ca en uge efter messen, var jeg på job. Jeg blev ringet op fra Rid & Rejs, de sagde, vi havde vundet deres hovedpræmie, en rideferie for to personer til Castle Leslie i Irland.

Rideferie Irland

Det første jeg gjorde, var høfligt at sige mange tak, men jeg troede, det var telefonfis !!!! Og jeg havde glemt, jeg havde deltaget i konkurrencen. Så skrev de en e-mail, og den var altså god nok! Vi havde vundet deres hovedpræmie!!! De ville dog lige høre, om vi red begge to og hvilken disciplin vi red, for det var mest hack og terræn og terrænspring de gjorde i på Castle Leslie!

Vi var helt og aldeles målløse og totalt mundlamme!!! What!???? Tænk at vinde så flot en præmie!! Det sker for naboen!! MEN vi havde altså vundet! Så der blev undersøgt fly, forsikringer og alt dertilhørende. Rejsen skulle vi selv stå for, men selve opholdet var med 3 timers ridning hver dag og morgenmad og aftensmad inkluderet.

Castle Leslie Estate er et flot sted. Der er et slot og dertilhørende en slags “lodge” med flotte værelser tæt på stalden. Stedet er som taget ud af Downton Abbey-filmen, man klæder om til pænt tøj til aftensmaden hver dag, housekeeping var på værelserne tre gange og om aftenen, blev der gjort aftenklar, nat-tøfler sat frem, sengen blev redt op (sengetæppe af, gardiner trukket for osv) og alt blev bare ordnet til den store guldmedalje.

Rideferie Irland

Vores værelse

For at komme i stalden, skulle vi bare trække i rideudstyret og så gå ned og tage elevatoren en etage ned, så kom vi ned i selve Equestrian Centret og her stod hestene opsadlede og klar, vi skulle bare trække ud, rette bøjler og sidde op!

Rideferie Irland

Vi red forskellige heste og de har nogle gode heste for begyndere, men for Jakob og jeg, var de simpelthen for tunge og langsomme, da vi er vant til heste med lidt mere fremaddrift. Så efter at have prøvet et par tunge heste – som var meget flotte og gode, men meget langsomme for os – så talte vi med personalet og de skiftede os straks over på nogle mere friske heste.

Og det er så her, det bliver sjovt! For mens Jakob endte med en flot og ret stor brun hest med blis som hed Arnie, så endte jeg på en “Thelwell-pony” der hed Squirt. Squirt blev straks omdøbt til “Scrat” (fra Ice Age) af mig og Scrat var en 2’er pony! Det var en rigtig FRÆSER!!!! Den kunne dælme springe og der var gang i den!! Sådan virkelig gang i den!!

Rideferie Irland

Britt og “Scrat”

Ponyen var hyper. På et tidspunkt springer vi cross country på bane og vi kan bestemme 4 spring. Så jeg giver den MAX gas!!! Med det resultat at Hr. 2’er pony (meget lille tingest) bliver lidt forvirret over min meget “fremadgående måde at ride på”, så den stopper brat op foran et spring og jeg ryger næsten ud af sadlen! Det er sådan en lille hals og smal pony-skulder og ingen, som i INGEN knæstøtte i sadlen overhovedet!.

Jeg blev heldigvis på og en lynhurtig “redning” og “krabben tilbage” i sadlen, og afsted det gik igen og vi sprang højt over. Den er bare sjov den pony og den springer kanon!! Det øvrige personale kom ilende til, for at se “den sjove rytter” og så gav den GAS! Kanon pony. Så den red jeg på hovedparten af den tid vi var der.

Vi red en blanding af terræn og hack og nogle terrænspring. Og så red vi i vand og havde i det hele taget en smuk tur. Scrat var bare en sjov pony og den var meget sporty. Den spookede en del, men det er jeg vant til. Den kunne dælme springe! Både ridebane og terrænspring.

Rideferie Irland

Dejlig pony, selv om det var en 2’er. Typisk var det 2 timers hack med spring og senere på dagen 1 times spring eller undervisning. Stedet har gode faciliteter, ridehal, udendørs bane og området vi red i med spring, var ca. 1000 acres, som svarer til ca. 400 hektar jord. Man kan blive væk! Der var gærder, hurdler, grøfter, trapper, alt var bygget op til terræn/military.

Rideferie Irland

Vi havde booket en event med en falkoner og vi fik 3 timers foredrag med Golden Eagles, ørne og ugler. Vi fik også lov at prøve at flyve med fuglene.

Rideferie Irland
Ligeledes prøvede vi lerdueskydning, det var rigtigt sjovt og det var en god instruktør, for vi ramte begge mange lerduer.

Rideferie Irland

Vi havde lejet en bil og det gik fint med at køre i “den forkerte side af vejen”. Vi var også forbi Giant Causeway, Trim Castle (der hvor filmen Braveheart blev filmet med Mel Gibson) og vi besøgte 2 rideudstyrsbutikker. Og vi besøgte “Dark Hedges”, hvor Game of Thrones filmene blev optaget (en lang række gamle og store og flotte træer, speciel stemning).

Rideferie Irland

Afternoon Tea på slottet

Nu er vi i DK og det er rart at være hjemme ved Lille Mis og hestene. Desuden har de ikke saltlakrids i Irland, så jeg var næsten løbet tør for medbragte gajoler. Vores fly hjem, blev meget forsinket, så vi landede sent fredag nat/lørdag. I dag har vi pakket tøj ud og slappet af. Vi har oplevet SÅ meget og sjovt at kigge billederne igennem.

Britt & Jakob

Læs mere om rideferie på Castle Leslie her

Efterlad en kommentar