Vi tænker at det ville være interessant at give en lille introduktion af en række af guiderne fra de ridt vi tilbyder, og her kan du møde Magnus, som ejer og driver de rideferier og rideekspeditioner vi tilbyder i Skagafjörður, i det nordlige Island.
Rideferie Island 
Hvor længe har du guidet på hesteryg?
Siden 1985

Hvor var du guide før du begyndte som egen udbyder?

Nej, jeg lærte at guide og lede hesteture hos gamle venner, Björn Sveinsson og Ragnar Stefánsson. Jeg voksede op på landet i Skagafjörður, i det nordlige Island. Vores dal kaldes ofte ”Hestenes dal”, fordi den islandske hests historie og opdræt er meget forbundet med dette sted, helt tilbage til afviklingstidspunktet. Jeg studerede som skibsingeniør og sejlede mellem verdens havne i mange år, men landskaberne og hestene var altid i tankerne.
Rideferie Island
Hvordan kom du i gang med at guide? Var der nogen, der inspirerede dig?
Sveinn, som er far til Björn var en meget god ven af ​​min far, og vi kan sige, at han startede lange rideture i Island i 1974, da han red med en gruppe på 13 ryttere fra Schweiz over Island fra Nord til Syd. Naturligvis har folk rejst på heste rundt omkring i verden i tusinder af år, men på denne måde var Sveinn vores lokale “grundlægger af ​​riderejser”.

Jeg var fascineret af alt, hvad der var forbundet med disse ture. Hestene var smukke og i god form, de eventyrlige ridestier omgivet af Islands uberørte højland var betagende. For mig er ridning en slags dans mellem to forskellige verdener. Derfor var det særligt dejligt at se, hvor meget hestefolk fra andre lande nød nøjagtigt denne følelse, når de red på de unikke gangartsheste i den islandske natur. Den islandske hest er den eneste race på Island, og så vidt vi ved, den eneste naturlige femgangede hest i verden. I lang tid var islændinge ikke klar over, hvor unikt denne race havde udviklet sig på øen, siden de første bosættere bragte den hertil.

Hvis du ikke var blevet guide på hesteryg, hvad var din plan B?
Jeg kunne godt lide at være sømand, men jeg har altid været en natur-elsker. Jeg var interesseret i ideen om at dele naturoplevelser med andre mennesker ved at opbygge turisme i Island og især i mit område, Skagafjörður, hvor så mange muligheder endnu ikke blev opdaget.
Rideferie Island
Når folk tager på en rideferie tænker de ofte, at du har et drømmejob – hvad elsker du ved dit job? Og hvad er ulemperne ved dit job?
At åbne muligheder for andre mennesker til at opleve de samme spændende og sjove ting, som jeg elsker så meget. At nyde hestene i den vilde islandske natur og skabe nogle uforglemmelige minder.

Guidning og organisering af hesteture er en kæmpe fysisk og mental indsats. Men det er selvfølgelig også tilfredsstillende og byder på masser af sjov, og det er også her, hvor energien, som jeg har brug for, kommer fra!

Har du en favorit hest? Og hvorfor?
Efter så mange år som guide af ture på hesteryg er det lidt svært at gøre en forskel mellem mange uforglemmelige gode heste, som har været mine favoritter. Hver eneste af dem havde sine egne unikke egenskaber. Jeg elsker heste, der er modige, bløde, stærke, villige til at arbejde og ved, hvor de skal sætte deres hove ned. Mange af dem er væk, men jeg er glad for at nævne: Taktur, Búi, Gimsteinn, Jarpur og. . . og. . . hvad med at sammenligne dem med. . . Ronaldo! 😉Rideferie Island

Hvad kan du ikke leve uden, som guide eller bare generelt?
Jeg har brug for at være alene af og til.

Hvad har været din mest mindeværdige oplevelse i forbindelse med dine rideferier?
For mange år siden red vi Kjölur-ruten over hele landet på en seks-dages tur med 13 gæster, der alle var mænd fra Færøerne, og som alle var slægtninge og venner. Denne tur var mindeværdig af mange grunde. Jeg vil med glæde fortælle historierne om denne tur, når vi mødes på Island.

Hvordan slapper du af efter en dag i sadlen?
Efter en lang tur på hesteryg kan jeg godt lide at gå en tur og derefter slappe af i Hot Tub’en.

Rideferie Island

Afslapning i Hot Tub’en ved Magnus’ hytter

Hvilket råd ville du give til en 21-årig, som drømmer om et job som dit?
Brug de gode år, og få mere viden og erfaring fra mange steder.

Hvor rejser du selv hen, når du tager på ferie?
Jeg elsker at besøge varme lande med meget solskin. Sidst var jeg i Nepal for at besøge gode venner.

Rideferie Island

På fastsatte datoer arrangeres rideekspeditioner med løse heste ud højlandet

Magnus, hans team og heste tilbyder rideferie med fast base for alle, uanset rideerfarenhed,  i Skagafjörður. Dertil arrangerer han på fastsatte datoer også nogle rideekspeditioner ud i højlandet, med fokus på mindre grupper samt så vidt muligt komfortabel indkvartering undervejs – læs mere om mulighederne ved klikke herRideferie Island

Betagende udsigter venter rytterne i Skagafjörður

Efterlad en kommentar