Project Description

Rideferiemaj til oktober
3 nætter/3 dages ridning – pris fra kr. 7.260

Bo komfortabel og nyd personlige oplevelser på en rideferie i det nordlige Island eller tag på Højlandseventyr med løse heste

Når man rejser i Island, må man opleve ridning i naturen på den islandske hest og denne rideferie er perfekt til at ligge ind i programmet på rundrejsen i Island. Alternativt, kan den også arrangeres som en “lille” uges ferie og inkludere et par overnatninger i Reykjavik.

Den Islandske hest er rene efterkommere af de heste som vikinger medbragte til Island for over tusinde år siden. Hestene er stadig en vigtig del af den Islandske kultur; de bliver brugt til at indfange dyreholdet på de fjerntliggende gårde og er stadig den nemmeste transport form i mange dele af Island.  På trods af deres lille størrelse, er den Islandske hest utrolig stærk.

Det specielle ved denne hest er dens 4. gangart; tølt, hvilket kan beskrives som ”løbende skridt”. De fleste ryttere kan lære at beherske denne gangart rimeligt hurtigt; den er komfortabel, hurtig og giver hesten mulighed for forholdsvis let at tilbagelægge rigtig lange distancer.

Vælg mellem forskellige programmer:

Ridning i Skagafjörður
Rideniveau fra * – læs mere om rideniveau klik her
En 4 nætters rideferie for hele familen er med fast base i hytterne i Varmahlíð. Her er ingen måltider inkluderet, kun de daglige rideture. Ridecenteret ligger en lille kilometer derfra, de daglige ridt vil være på 5-10 km, for uøvede ryttere arrangeres et kortere program. Rideferien bekræftes for min. 2 deltagere.

Bjerg Udfordringen
Rideniveau **+ – læs mere om rideniveau klik her
En 3 nætters rideferie for mere øvede ryttere med fast base i hytterne i Varmahlíð. Her er ingen måltider inkluderet, kun de daglige rideture med håndhest. Ridecenteret ligger en lille kilometer derfra, de daglige ridt vil være på 12-32 km. Rideferien bekræftes for min. 2 deltagere.

Højlandsluft Ekspedition – ledsaget ridt i 2020
Rideniveau: **+ – læs mere om rideniveau klik her
En 6 nætters ekspedition for mere øvede ryttere, som kan tilbringe mellem 3 og 8 timer i sadlen daglig. Højlandsluft ridtet tager dig fra Varmahlíð på en sti, der fører gennem vildmarken i det islandske højland, med fantastiske udsigter til Hofsjökull og Langjökull gletsjerne. Du tilbringer fem nætter i de komfortable hytter på ridecenteret og en nat i en simpel bjerghytte. Der er kun et ridt planlagt eksklusivt for os i 2020, dette ridt vil blive ledsaget af én af os.

Rideferie i Skagafjörður
De daglige rideture vil være på mellem 5-10 kilometer. I skal være i form til at tilbringe mellem 1-5 timer i sadlen hver dag. Denne rideferie passer også til uøvede ryttere og et kortere rideprogram vil blive arrangeret for Jer.

Bjerg Udfordringen
De daglige ridt vil være på mellem 12 og 25 km. Du skal være i form til at tilbringe mellem 2 og 6 timer i sadlen hver dag. Du vil blive bedt om at ride med en håndhest, men hvis du ikke føler dig komfortabel med det, så kan der laves en alternativ plan. Børn over 10 år, som er kompetente ryttere, er velkomne på dette ridt.  

Højlandsluft Ekspedition & Vildmarks Ekspedition – rideniveau: **+
Meget af ridningen vil foregå i tølt, som kan være tempofyldt, så du behøver at være en sikker rytter og kunne tilpasse dig en anden ridestil. Der vil være ca. 50 løse med og du vil skifte hest én eller flere gange dagligt. Du skal være i god fysisk form, samt I fornuftig rideform, da der rides flere kontinuerlige dage med mange timer i sadlen. Denne ekspedition er også velegnet for familier, som er kompetente ryttere. Der er normalt maksimum 12 deltager i gruppen (udover guider).

Maksimum vægt for ryttere (inklusiv ridetøj) på disse ridt er 109 kg og der er normalt maks. 12 ryttere i gruppen (ekskl. guider).

Hytterne i Varmahlíð er komfortable self-catering  træhytter med opredte senge, håndklæder og badekåber, som kan velkomne til brugen af stedets Hot Tub. Hytterne har enten 2, 4 eller 6 soveværelser med en eller to badeværelser i hver hytte. De ligger i gå afstand fra Varmahlíð, hvor der findes turistkontor, supermarked, restauranter, bank osv. Vi kan arrangere fuld forplejning, hvis det ønskes.

På Højlandsluft ridtet ridtet tilbringer du 5 nætter i hytterne i Varmahlíð samt én nat Galtará hytten med 4 værelser med køjesenge (soveposer bliver udleveret), der er delte toiletfaciliteter og badeværelse med varmt brusebad.

På Vildmarks Ekspeditionen tilbringer du tre nætter i ridecenterets komfortable hytter og fire nætter i simple bjerghytter. Brusebad vil være tilgængelig nogle nætter og andre nætter kan der være en sø eller flod. Nogle nætter kan det hænde at der kun er koldt vand til rådighed, dette kan være i form af en flod!

Island – Ridning i Skagafjörður Dagsprogram

 

Island – Skagafjörður Bjerg Udfordringen Dagsprogram

 

Island – Skagafjörður Højlandsluft Ridt Dagsprogram

 

 

 

Point er givet ud fra skala:
5 = Helt fantastisk/Over al forventning
4 = Godt/Over middel
3 = Tilfredsstillende
2 = Utilfredsstillende
1 = Dårligt/Under al kritik

Bemærk: Vi redigerer ikke i vore kunders feedback. De synspunkter der måtte fremkomme, er vore kunders personlige og deles nødvendigvis ikke af Rid & Rejs.


Højlandsluft Ekspedition – modtaget d. 16. juli 2019

Hvordan var din rejse generelt set? 5

Fik du den rigtige hest udfra dine ridefærdigheder? 5
Var du tilfreds med ridningen, tempoet og/eller terrænet? 5
Hvordan var standarden for hestene, udstyret og evt. staldene? 5

Hvordan var standarden for dit værelse (komfort, faciliteter)? 5
Hvordan var standarden for maden? 5

Fik du alle de informationer du behøvede? 5
Fik du alle informationer, således du følte dig sikker på møde/transfertider og hvad du kunne forvente på riderejsen? 5

Vil du anbefale denne riderejse til dine venner? Ja

Datoer:
Normal rideferie bekræftes ved min. 2 personer for min. 3 nætter. I kan ankomme alle ugens dage og opholde jer så længe I ønsker.

Bjerg Udfordringen er normalt tirsdag til fredag, men andre dage kan forespørges for min. 2 ryttere.

Højlandsluft Ekspedition:
2020: 25.jun-01.jul*

*Ridtet er planlagt eksklusivt for os 2020 og vil blive ledsaget af én af os.

Priser

  

Rideferie (4 nætter)*

 

7.410,-

Bjerg Udfordringen (3 nætter)

 

7.260,-

Højlandsluft Ekspedition (6 nætter)

 

22.695,-

* Hvis 4 eller flere deler en hytte, fratrækkes kr. 905 per person.

Bemærk: Ride Prisen er baseret på kursen for ISK nov 2019 – p.g.a. konstant svingende kurser, kan prisen derfor variere. Ved reservation/betaling af depositum, fastlåser vi den aftalte kurs/pris. Det betyder at din ride pris derefter ikke vil ændre sig uanset om kursen stiger eller falder.

INKLUDERET:
Rideferie & Bjerg Udfordringen: Indkvartering i egen hytte med køkken, ridning samt bidrag til Rejsegarantifonden.

Højlandsluft & Vildmarks Ekspedition : Indkvartering jf. program, ridning, måltider på ridtet, transfers Reykjavik by t/r bestemte tidspunkter samt bidrag til Rejsegarantifonden.

BETALES LOKALT:
Rideferie & Bjerg Udfordringen: Måltider (vi kan arrangere måltider, kontakt os for pris), drikkevarer og drikkepenge.

Højlandsluft & Vildmarks Ekspedition: Drikkevarer og drikkepenge.

IKKE INKLUDERET:
Flyrejse til Keflavik t/r (fra Danmark ca. fra kr. 2.000), transport til Varmahlíð t/r ved 4 nætters ophold i hytterne eller Bjergudfordringen, afbestillings- og rejseforsikring.

NÆRMESTE LUFTHAVN: Keflavik (Reykjavik) 

TRANSFER: Vi kan arrangere transfer til Varmahlíð, alternativt kan du tage en bus fra Reykjavik eller leje bil. Højlandsluft & Vildmarks Ekspedition er transfer t/r Reykjavik by inkluderet på bestemte tidspunkter.

Beliggenhed:
Disse ridt opererer i det nordlige Island, i den kendte heste region Skagafjörður. Nærmeste internationale lufthavn er Keflavik, nær hovedstaden Reykjavik, hvorfra der går bus til Varmahlíð. Nærmeste indenrigslufthavn er Akureyri.

Klima:
Vejret på Island er meget omskifteligt, det kan skifte fra strålende solskin til regn og tilbage igen på få minutter. I sommermånederne, hvor vores ridt opererer, er den gennemsnitlige dagstemperatur på 10-12 grader og dagene er meget lange, specielt i juni og juli, hvor solen kun går ned i ca. 4 timer. 

Pas & Visum:
Danske statsborgere behøver ikke visum for ophold i Island, dog kræver myndighederne at du medbringer gyldigt billedlegitimation ved rejse og ophold i landet. Vi anbefaler at du medbringer dit pas.
Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her

Vaccinationer:
Generelt anbefaler vi at du altid har din difteri og stivkrampe (tetanus) vaccine opdateret ved alle rejser samt det kan være en god idé at få en Hepatitis A (Havrix/smitsom leverbetændelse) vaccination, da Hepatitis efterhånden begynder at være udbredt i hele verden. Læs mere på Statens Seruminstituts hjemmeside her

Forsikringer:
Du skal medbringe dit blå EU-sygesikringsbevis, der giver dig ret til samme offentlige sygehjælp som borgerne i det land du befinder dig i.

Ved rejser i de nordiske lande, kræver vi, at du udover at medbringe det blå EU-sygesikringsbevis, også har dækning ved en rejseforsikring, således at du er dækket på nærmeste klinik og hospital uanset om dette er offentligt eller privat – samt at du også er dækket ved hjemtransport. Tjek også at rejseforsikringen dækker ved ridning og om det påkræves at du rider med ridehjelm for at forsikringen dækker. Vi samarbejder med Gouda og du kan læse mere om deres rejseforsikringer her

Rideferie
Rideniveau: *
Periode maj til oktober
Valgfri ankomst- & afrejsedag
3 nætter/3 dages ridning
1-6 timers ridning per dag
Maks. ryttervægt 109 kg
Gruppestørrelse: 12
Nærmeste lufthavn: Keflavik
Pris fra kr. 7.260

Advarsel: Dette er stærkt vanedannende            

 

POPULÆRE REJSER