Botswana – Tuli Safari ***

Botswana – Tuli Safari ***2020-01-16T10:04:01+01:00

Project Description

Mobil Ridesafari – februar til november
7 nætter/7 dages ridning – pris fra kr. 24.085

Fra Camp til Camp på pragtfuldt skolede safariheste i uspolerede Mashatu Game Reserve, kendt for sine mange elefanter og kattedyr

Det er en unik oplevelse at udforske området omkring den legendariske Limpopo flod på hesteryg. I rider gennem Mashatu Game Reserve, som er mest kendt for dens enorme bestand af elefanter, men huser derudover en stor variation af andre pattedyr, fugle og krybdyr.

Mashatu Game Reserve ligger i Tuli Block, i det østlige Botswana – et ikke særlig kendt område, der tilbyder nogle af de mest spændende safaris i Afrika, især skal fremhæves dens store bestand af elefanter, der i øjeblikket er estimeret til over 1.200!

Træerne langs flodløbende, der alle løber ind i Limpopo floden, giver skygge for eland, impalaer, gnuer, kuduer, giraffer og zebraer og om natten søger øreræve og afrikanske vilde katte efter bytte. Den store impala bestand betyder også at der lever mange leoparder i området, samt geparder og vilde hunde. Tuli Block er også hjemsted for over 350 fugle arter.

Ridtet er fra langsom ”opdagelsesskridt” gennem bushen, våde og tørre flodlejer til mange korte og lange rolige galopstræk. I vil højst sandsynligt også skulle ride op og ned ad stejle flodskråninger, springe over grøfter og træer som elefanter har væltet. I vil tilbringe op til 7 timer i sadlen, dog med mange små pauser.

Ridtet har vi kategoriseret til rideniveau *** – læs mere om rideniveau klik her

I rider i et område med farligt vildt, derfor er det erfarne og eventyrlystne ryttere som skal vælge dette ridt. Ridtet kan være tempofyldt, udfordrende og inkludere galopper i højt tempo, spring over bl.a. væltede træer og op- og nedstigninger af stejle flodskråninger. 

Hestene på disse ridt, er nogle af de bedst skolede heste du nok finder på en safari i Afrika. De er alsidige og atletiske; en sand fornøjelse at ride.

De utroligt velskolede og “busherfarne” heste er omhyggeligt udvalgt og består af forskellige racer, det kan være boerperds, shire-, appaloosa- og frieser krydsninger. Deres stangmål ligger fra omkring 150 cm til 170 cm. Der rides i komfortable afrikanske stocksadler – Guiderne er stolte af at have meget ridelige og lydige heste, som vil gøre din safari mindeværdig.

Maksimum vægt for ryttere (inklusiv ridetøj) er 90 kg og der er normalt maksimum 8 ryttere i gruppen (udover guider)

Du vil bo i forskellige camps i bushen: 3 nætter i Two Mashatus Camp, 2 nætter i Kgotla og 2 nætter i den nybyggede Treehouse Camp.

Disse camps består normalt a A-formede kanvas telte med senge (opredte senge med sengetøj) og ekstra tæpper for køligere nætter. Her vil være toilet (uden skyl) og brusebad fra en spand vand, som kan være delt mellem rytterne. Disse camps er ikke indhegnet og det er spændende at se de vilde dyr vandre ind og ud af campen.

Normalt vil du overnatte 2 nætter i Kgotla, en gammel ”dommesal” fra en nærtliggende landsbysamfund som blev genskabt på Motloutse floden bredder i den vestlige del af Mashatu. Denne Boma er en åben traditionel indhegning, med hegn lavet af leadwood. Deltagerne sover i senge under åben himmel rundt om det store bål, som er placeret i midten.   

Two Mashatus Camp er en semi-permanent teltlejr. Der er fem komfortable og rummelige telte, alle rejst op på deres egen teaktræs platform, med en-suite toiletter med skyld, varmt rindende vand og lys fra solenergi i hvert telt. To traditionelt byggede Lala Palm Rondavels fungerer som spisestue og lounge. Der er også en lille pool med solpladser ved siden.

Treehouse Camp ligger på en højereliggende træterrasse og alle teltene ligger tæt på hinanden på platformen under skyggen af træerne. Denne camp har udendørs brusebad og toilet faciliteter.

NB: Det kan hænde at alternative camp end ovenstående bliver brugt på ridtet.

Botswana – Tuli Safari Dagsprogram

 

Point er givet ud fra skala:
5 = Helt fantastisk/Over al forventning
4 = Godt/Over middel
3 = Tilfredsstillende
2 = Utilfredsstillende
1 = Dårligt/Under al kritik 

Bemærk: Vi redigerer ikke i vore kunders feedback. De synspunkter der måtte fremkomme, er vore kunders personlige og deles nødvendigvis ikke af Rid & Rejs.


Modtaget d. 13. december 2017
(Skræddersyet program med kombination af Limpopo Dalen og Macatoo i Okavango Deltaet)

Hvordan var jeres rejse generelt set? 5

Fik I den rigtige hest udfra jeres ridefærdigheder? 5
Var I tilfredse med ridningen, tempoet og/eller terrænet? 5
Hvordan var standarden for hestene, udstyret og evt. staldene? 
5
Jeg savnede nogle informationer om ridningen: F.eks at der blev redet skridt og galop, ikke trav. – At man startede med at ride straks ved ankomsten til Limpopo-lejren, før man havde fået pakket ud. Altså så man skulle sørge for at have ridetøj og støvler øverst i kufferten.
Det ville også have været rart at vide ca hvor længe man red hver dag, så det ikke var noget man skulle gætte sig til eller fik at vide, når man havde redet 3-4 timer.
Skær ud i pap, at det første sted (Limpopo) rider man fra sted til sted, hvorimod man det andet sted (Okawango) er fast baseret og rider ud fra det samme sted hver dag. Det betyder jo, at man har mulighed for at springe en dag over, hvis man har lyst til det, hvilket man ikke så godt kan det andet sted.
Altså konkrete informationer savnes, eller de er i hvert fald godt gemt i alt det lyriske med at blive vækket med en kop te og de kæmpe baobab træer, der tavse kikker ud over landet i århundreder. Det kan faktisk godt udelades.

Hvordan var standarden for jeres værelse (komfort, faciliteter)? 5
Hvordan var standarden for maden? 
5
Jeg har skrevet 5, men har faktisk fortrudt, for det var jo meget forskelligt. Så noget var til 5 andet måske 3.
Maden var generelt rigtig god, så den kan jeg godt give 5.

Fik I alle de informationer I behøvede? 
Fik I alle informationer, således I følte jer sikre på møde/transfertider og hvad I kunne forvente på riderejsen? 
Information vedr. rejsen og transfer var ok. Ellers se ovenstående.

Vil I anbefale denne riderejse til jeres venner? Ja
Optag ikke mine kommentarer negativt. Det var en spændende og helt speciel rejse, som vi aldrig glemmer og som vi nød meget. Brug dem til at gøre en god ting endnu bedre ?


Modtaget d. 23. december 2017
(Skræddersyet program med kombination af Limpopo Dalen og Macatoo i Okavango Deltaet)

Hvordan var din rejse generelt set? 4

Fik du den rigtige hest udfra dine ridefærdigheder? 3
Var du tilfreds med ridningen, tempoet og/eller terrænet? 5
Hvordan var standarden for hestene, udstyret og evt. staldene? 3
Hej Melina
Staldene var ualmindelig pæne, hestene havde det fint og rent og blev passet godt.5 point
Jeg var ikke så heldig med hestene, –
Linsey havde udset sig en hest til mig på 15-17 år som jeg skulle ride med hackamore – det var jeg ikke helt frisk på, da jeg kun har redet med en sådan en enkelt gang i Spanien, så ud på savannen med vilde dyr, på en fremmed hest, kunne jeg ikke lige forholde mig til efter en 12 timers lang rejse…. det må stå ud i det uvisse hvorvidt det var en stor fejl fra min side. Jeg fik i stedet en ualmindelig sød hest – den snublede bare hver 5. minut i skridt, gik dog sikkert nok i galoppen. Jeg fik at vide af Tipps, som var bagvagt, at det var dens første tur. så ud fra den oplysning klarede hesten det meget flot. Måske at den var lidt langtået,- Jeg syntes at det var synd og knap så godt, taget i betragtning hvilke skader det kunne få til følge, så jeg udbad mig en anden hest.
Det gik meget hurtigt at skifte mig til en anden hest. Lindsey kom med trailer og ny hest
Lindsey var ualmindelig dygtig til at vælge heste til os.
Da jeg fik en ny hest under ridtet, vist på 3. dage, fik jeg en meget steady hest, måske lidt for kedelig til mig, men jeg tror bare at Lindsey ville sikre sig at jeg fik en stabil hest- hvilket jeg gjorde – fik også sprunget ?
Hestene i Okavango var meget forskellige, jeg red først en meget hurtig og stærk hest og en hest som kastede med hovedet de første 2 dage, samt helst ville gallopere med hovedet 50 cm fra jorden og helt tæt på den forreste hest, det blev dog min favorithest, da galloppen var bedst på denne hest til trods.

Hvordan var standarden for dit værelse (komfort, faciliteter)? 4
Hvordan var standarden for maden? 
4
Det var alle steder meget rent og gode senge.
Maden var til tider helt oppe på Michelinstatus ? i Limpopo, jeg tror nok at kokken hed Grace.
Grace var også dygtig til at genbruge råvarerne.
Hendes røræg og supper de første 2 dage var outstanding.
Overnatningen på savannen under åben himmel var second to none.Sov himmelsk.
Vaskeservice var super begge steder. Dog ikke dag til dag,i Limpopo som beskrevet,og det af gode grunde da vi ikke havde fast base.

Fik du alle de informationer du behøvede? 5
Fik du alle informationer, således du følte dig sikker på møde/transfertider og hvad du kunne forvente på riderejsen? 
5

Vil du anbefale denne riderejse til jeres venner? Ja
Fantastiske naturoplevelser
Vi fik set big 5 small 5
Mange lange hurtige galopper til lands og til vands
Ualmindelig søde, dygtige og engagerede guides.
Skønne dagsture på hesteryg og gode sundowner ture både til hest og i bil.
Lækker mad, vin og indkvartering både i Limpopo og Okavango
TAK FOR EN SKØN REJSE


Modtaget d. 14. juli 2012

Hvordan var din rejse generelt set? 5

Fik du den rigtige hest udfra dine ridefærdigheder? 5
Var du tilfreds med ridningen, tempoet og/eller terrænet? 5
Hvordan var standarden for hestene, udstyret og evt. staldene? 5

Hvordan var standarden for dit værelse (komfort, faciliteter)? 5
Hvordan var standarden for maden? 4
Telt med seng og dyne og uldtæppe og fleece plaid og varmeflaske – dette er SAFARI – og mulighed for varmt brusebad langt ude i vildmarken. Maden var god og rigelig og alt var tilberedt uden elektricitet – imponerende

Fik du alle de informationer du behøvede? 5
Fik du alle informationer, således du følte dig sikker på møde/transfertider og hvad du kunne forvente på riderejsen? 5

Vil du anbefale denne riderejse til dine venner? Ja
På vej fra stalden til første Camp så jeg mere dyreliv end på en to-timers bil safari i Entebeni i Sydafrika (undtaget næsehorn). Meget af ridningen foregik i skridt – men med nogle rigtig lange galopstræk indimellem. Terrænet var fladt, med undtagelse af nogle op- og nedstigninger i udtørrede flodlejer – og vi så mange mange forskellige dyrearter på nært hold – alt fra klippegrævlinger og små antilope unger – til giraffer og flokke af elefanter. Cor og Mphe var kyndige og observante og jeg følte mig absolut i trygt selskab. Og på en tryg hest – måske Botswanas største? En krydsning mellem Shire og fuldblod.

Tuli Safari: 
2020: 19.jan-26.jan // 26.jan-02.feb // 02.feb-09.feb // 09.feb-16.feb // 16.feb-23.feb // 01.mar-08.mar // 08.mar-15.mar // 15.mar-22.mar // 29.mar-05.apr // 05.apr-12.apr // 12.apr-19.apr // 19.apr-26.apr // 03.maj-10.maj // 10.maj-17.maj // 17.maj-24.maj // 24.maj-31.maj // 07.jun-14.jun // 14.jun-21.jun // 21.jun-28.jun // 05.jul-12.jul // 12.jul-19.jul // 19.jul-26.jul // 26.jul-02.aug // 02.aug-09.aug // 09.aug-16.aug // 16.aug-23.aug // 23.aug-30.aug // 30.aug-06.sep // 06.sep-13.sep // 13.sep-20.sep // 20.sep-27.sep // 27.sep-04.okt // 04.okt-11.okt // 11.okt-18.okt // 18.okt-25.okt // 25.okt-01.nov // 01.nov-08.nov // 08.nov-15.nov // 15.nov-22.nov // 22.nov-29.nov // 29.nov-06.dec // 06.dec-13.dec // 13.dec-20.dec // 20.dec-27.dec // 27.dec-03.jan 2020

Udsolgt!

Udover ovenstående ridt, kan ekstra datoer arrangeres på forespørgsel for min. 4 personer

Priser

  

01.januar-februar 2020

 

24.085,-

01.marts-april 2020

 

27.235,-

Maj 2020

 

31.645,-

Juni 2020

 

27.235,-

01.juli-22.november 2020

 

31.645,-

29.november-december 2020

 

24.085,-

Tillæg for eget telt fra

 

4.730,-

Intet tillæg hvis du ønsker at dele

  

Bemærk: Ride Prisen er baseret på kursen for GBP jan 2020 – p.g.a. konstant svingende kurser, kan prisen derfor variere. Ved reservation/betaling af depositum, fastlåser vi den aftalte kurs/pris. Det betyder at din ride pris derefter ikke vil ændre sig uanset om kursen stiger eller falder.

INKLUDERET:
Overnatninger, ridning, alle måltider og drikkevarer, 1 bilsafari, tøjvask, transfer med bil og taxafly Johannesburg lufthavn – Limpopo Dalen t/r på bestemte tidspunkter samt bidrag til Rejsegarantifonden. 

BETALES LOKALT:
Conservation Fee på US$70 (per 01.januar 2019) samt drikkepenge

IKKE INKLUDERET:
Flyrejse til Johannesburg t/r (fra København ca. fra kr. 4.500) samt afbestillings- og rejseforsikring.

NÆRMESTE LUFTHAVN: Johannesburg

TRANSFER: Er inkluderet med bil og taxafly fra Johannesburg lufthavn t/r på bestemte tidspunkter.

I sæson er det muligt at tage et shuttle fly til Okavango Deltaet hver onsdag og lørdag, det betyder at du let kan kombinere to forskellige ridesafaris i Botswana – kontakt os for mere information.

Beliggenhed:
I et fjerntliggende område i det østlige Botswana ligger et område historisk kaldet Tuli Block, kendt for sin historie, legender, floder og rige dyreliv. Nærmeste lufthavn er Johannesburg i Sydafrika, derfra flyves med taxafly eller kører man ca. 500 km nord over grænsen til Botswana og ind i Tuli Block.

Klima:
Da Botswana ligger syd for ækvator har de modsatte årstider i forhold til Danmark. I deres vinter maj til oktober er vejret godt med klar himmel og sol, gennemsnitlig ligger dagstemperaturen på ca. 25 grader, men om natten helt ned til frysepunktet.
Fra oktober og frem bliver det sommer og dagstemperaturen kan nå helt op på 38 grader, det er regnsæson og derfor mest nedbør i januar og februar, typisk i form af voldsomme og kortvarige byger. 

Pas & Visum:
Danske statsborgere behøver ikke visum for turistophold i Botswana i op til 90 dage. Passet skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemrejsedato. Per 01. januar 2019 skal indrejsende betale et Conservation Fee på US$30 ved ankomsten til Botswana, dette betales enten med kreditkort eller kontant. Hvis du rejser via Sydafrika til Botswana, skal du være opmærksom på, at dit pas skal have to blanke sider overfor hinanden i dit pas.
Bemærk at der er specielle regler for indrejse i Botswana med børn under 18 år, kontakt os for mere information såfremt du påtænker at rejse med børn under 18 år.
Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her

Vaccinationer:
Generelt anbefaler vi at du altid har din difteri og stivkrampe (tetanus) vaccine opdateret ved alle rejser samt Hepatitis A (Havrix/smitsom leverbetændelse), som er udbredt i hele verden. Limpopo dalen betegnes som low-risk Malaria område i Botswana og du skal konsultere din læge eller vaccinationshus inden afrejse omkring evt. forebyggelse og evt. yderligere vaccinationer. Læs mere på Statens Seruminstituts hjemmeside her

Forsikringer:
Det Blå EU-Sygesikringsbevis dækker ikke i Botswana og du skal derfor have en rejseforsikring der dækker sygdom, ulykke og hjemtransport for at deltage på dette ridt, tjek også at rejseforsikringen dækker ved ridning og om det påkræves at du rider med ridehjelm for at forsikringen dækker. Vi samarbejder med Gouda og du kan læse mere om deres rejseforsikringer her

Mobil Ridesafari
Rideniveau: ***
Periode februar til november
Fastsatte datoer & private grupper
7 nætter/7 dages ridning
4-7 timers ridning per dag
Maks. ryttervægt 90 kg
Gruppestørrelse: 8
Nærmeste lufthavn: Johannesburg
Pris fra kr. 24.085

Advarsel: Dette er stærkt vanedannende            

 

POPULÆRE REJSER

La recherche révolutionnaire défie les idées reçues et le jugement selon lequel le Viagra Super Active et ses médicaments sont contre-indiqués chez les patients atteints de priapisme.