Botswana – Macatoo ***

Botswana – Macatoo ***

Ridesafarihele året
7 nætter/7 dages ridning – pris fra kr. 37.100

Det magiske Okavango Delta med eksklusiv Glamping – socialt, sjovt og tempofyldt – ofte betegnet som den ultimative ridesafari

I det magiske Okavango delta, kan du højt til hest betragte giraffer, elefanter, bøfler, masser af forskellige antilope arter og måske oven i købet løver. Kombinér dette med Glamping (glamorous camping) og du har en oplevelse for livet.

Okavango deltaet ligger i den nordvestlige del af Botswana. Det er verdens største af sin art og må anses for at være et af naturens vidundere – når vandet kommer strømmende helt fra bjergene i Angola, bliver deltaet en mosaik af palmeklædte småøer, lavvandede flodsletter, mopane skove og et utal af bække. 
Deltaet strækker sig helt til Kalahari ørkenens tørre landskaber mod syd hvor det forsvinder i sandet

De daglige ridt bliver tilrettelagt efter vildtets bevægelser, vandstand og gæsternes præferencer. Dagene starter ved solopgang for at se dyrene når de er mest aktive. Her kan du nyde lange galopstræk – måske i følgeskab af giraffer, lechwe antiloper eller zebraer – og du følger elefanternes og bøflernes spor over de åbne sletter og palmeklædte øer. Om eftermiddagen, efter frokost og en behagelig siesta, arrangeres der forskellige ture for at udforske deltaet i et andet perspektiv.

Ikke ryttere er velkomne og der arrangeres separat safariprogram mens rytterne rider, det kan være Game Drives, sejlture i Mokoro (lokal kano) eller i båd, fiskeri afhængig af vandstanden

Ridningen har vi kategoriseret til rideniveau *** – læs mere om rideniveau klik her

Da du vil ride områder med farligt vildt skal du være en erfaren rytter. Du vil normalt skulle tilbringe op til 6 timer dagligt i sadlen. Du skal kompetent og i stand til at følge op med gruppen, kunne ride letridning i trav og kunne kontrollere din hest i rolig galop over ujævnt terræn. Du skal være i kontrol og sikker i alle gangarter, så du kan blive i sadlen, hvis I skulle reagere hurtigt på en situation. Tempoet er moderat til hurtigt.

Hestene er nøje udvalgt og af flere forskellige racer såsom sydafrikanske boerperd krydsninger, kalahari arabere, fuldblod og namibiske hannoveranere. De er mellem 143 cm og 168 i stangmål. Det er veltilsete, i god stand og i form. Der findes en hest til ethvert temperament og du vil normalt ride tre eller fire forskellige heste ved et ugeophold.

Da I rider gennem vand meget af tiden, bruges syntetisk hovedtøj og engelske Wintec sadler af god kvalitet. Der er sydafrikanske trail og western sadler til rådighed til dem som ønsker at ride i disse, men de passer ikke til alle heste.

Maksimum vægt for ryttere (inklusiv ridetøj) er 95 kg, men kontakt os hvis du vejer mere, da der kan være nogle heste til rådighed, som kan bære højere vægt. Normalt maks. 8 ryttere i gruppen (udover guider)

Macatoo Camp er en betagende camp med 8 store luksus en-suite safaritelte, rejst op på træplatforme med udsigt over de oversvømmede sletter, hvorfra du kan være heldig at se elefanter, zebra, antiloper og fugleliv fra din private veranda. Et telt har dobbeltseng og de andre har to enkeltsenge. Hvert telt har en-suite badeværelse med brusebad og kold og varmt rindende vand samt toilet med skyl. Et telt er stort nok til tre enkeltsenge, hvis tre venner skulle ønske at dele telt. Centralt i campen er et stor messetelt og lidt derfra en lille pool.

For alenerejsende, findes et telt som kan bookes uden tillæg, men dette er efter først-til-mølle princippet. Når dette telt er fuldt booket, må du betale tillæg for et garanteret enkelt-personstelt. Der er ikke tillæg, hvis du er villig til at dele telt med en anden gæst af samme køn. 

Der findes også et pragtfuldt honeymoon telt, som kan books mod tillæg. Denne suite ligger lidt mere afsides, har et badekar, rejst op på en platfom, samt en større privat veranda, hvor I kan nyde en helt speciel privat middags-oplevelse.

Ved et ugeophold eller mere, kan det måske være muligt at sove under stjernerne i Okavango Deltaet, på Treehouse Platform som er oplyst af lanterner og stearinlys. Der bliver lagt madrasser ud på platformen, hver med sit eget moskito-net over

Botswana – Macatoo Dagsprogram

 

Point er givet ud fra skala:
5 = Helt fantastisk/Over al forventning
4 = Godt/Over middel
3 = Tilfredsstillende
2 = Utilfredsstillende
1 = Dårligt/Under al kritik 

Bemærk: Vi redigerer ikke i vore kunders feedback. De synspunkter der måtte fremkomme, er vore kunders personlige og deles nødvendigvis ikke af Rid & Rejs.


Modtaget d. 13. december 2017
(Skræddersyet program med kombination af Limpopo Dalen og Macatoo)

Hvordan var jeres rejse generelt set? 5

Fik I den rigtige hest udfra jeres ridefærdigheder? 5
Var I tilfredse med ridningen, tempoet og/eller terrænet? 5
Hvordan var standarden for hestene, udstyret og evt. staldene? 
5
Jeg savnede nogle informationer om ridningen: F.eks at der blev redet skridt og galop, ikke trav. – At man startede med at ride straks ved ankomsten til Limpopo-lejren, før man havde fået pakket ud. Altså så man skulle sørge for at have ridetøj og støvler øverst i kufferten.
Det ville også have været rart at vide ca hvor længe man red hver dag, så det ikke var noget man skulle gætte sig til eller fik at vide, når man havde redet 3-4 timer.
Skær ud i pap, at det første sted (Limpopo) rider man fra sted til sted, hvorimod man det andet sted (Okavango) er fast baseret og rider ud fra det samme sted hver dag. Det betyder jo, at man har mulighed for at springe en dag over, hvis man har lyst til det, hvilket man ikke så godt kan det andet sted.
Altså konkrete informationer savnes, eller de er i hvert fald godt gemt i alt det lyriske med at blive vækket med en kop te og de kæmpe baobab træer, der tavse kikker ud over landet i århundreder. Det kan faktisk godt udelades.

Hvordan var standarden for jeres værelse (komfort, faciliteter)? 5
Hvordan var standarden for maden? 
5
Jeg har skrevet 5, men har faktisk fortrudt, for det var jo meget forskelligt. Så noget var til 5 andet måske 3.
Maden var generelt rigtig god, så den kan jeg godt give 5.

Fik I alle de informationer I behøvede? 
Fik I alle informationer, således I følte jer sikre på møde/transfertider og hvad I kunne forvente på riderejsen? 
Information vedr. rejsen og transfer var ok. Ellers se ovenstående.

Vil I anbefale denne riderejse til jeres venner? Ja
Optag ikke mine kommentarer negativt. Det var en spændende og helt speciel rejse, som vi aldrig glemmer og som vi nød meget. Brug dem til at gøre en god ting endnu bedre ?


Modtaget d. 23. december 2017
(Skræddersyet program med kombination af Limpopo Dalen og Macatoo)

Hvordan var din rejse generelt set? 4

Fik du den rigtige hest udfra dine ridefærdigheder? 3
Var du tilfreds med ridningen, tempoet og/eller terrænet? 5
Hvordan var standarden for hestene, udstyret og evt. staldene? 3
Hej Melina
Staldene var ualmindelig pæne, hestene havde det fint og rent og blev passet godt.5 point
Jeg var ikke så heldig med hestene, –
Linsey havde udset sig en hest til mig på 15-17 år som jeg skulle ride med hackamore – det var jeg ikke helt frisk på, da jeg kun har redet med en sådan en enkelt gang i Spanien, så ud på savannen med vilde dyr, på en fremmed hest, kunne jeg ikke lige forholde mig til efter en 12 timers lang rejse…. det må stå ud i det uvisse hvorvidt det var en stor fejl fra min side. Jeg fik i stedet en ualmindelig sød hest – den snublede bare hver 5. minut i skridt, gik dog sikkert nok i galoppen. Jeg fik at vide af Tipps, som var bagvagt, at det var dens første tur. så ud fra den oplysning klarede hesten det meget flot. Måske at den var lidt langtået,- Jeg syntes at det var synd og knap så godt, taget i betragtning hvilke skader det kunne få til følge, så jeg udbad mig en anden hest.
Det gik meget hurtigt at skifte mig til en anden hest. Lindsey kom med trailer og ny hest
Lindsey var ualmindelig dygtig til at vælge heste til os.
Da jeg fik en ny hest under ridtet, vist på 3. dage, fik jeg en meget steady hest, måske lidt for kedelig til mig, men jeg tror bare at Lindsey ville sikre sig at jeg fik en stabil hest- hvilket jeg gjorde – fik også sprunget ?
Hestene i Okavango var meget forskellige, jeg red først en meget hurtig og stærk hest og en hest som kastede med hovedet de første 2 dage, samt helst ville gallopere med hovedet 50 cm fra jorden og helt tæt på den forreste hest, det blev dog min favorithest, da galloppen var bedst på denne hest til trods.

Hvordan var standarden for dit værelse (komfort, faciliteter)? 4
Hvordan var standarden for maden? 
4
Det var alle steder meget rent og gode senge.
Maden var til tider helt oppe på Michelinstatus ? i Limpopo, jeg tror nok at kokken hed Grace.
Grace var også dygtig til at genbruge råvarerne.
Hendes røræg og supper de første 2 dage var outstanding.
Overnatningen på savannen under åben himmel var second to none.Sov himmelsk.
Vaskeservice var super begge steder. Dog ikke dag til dag,i Limpopo som beskrevet,og det af gode grunde da vi ikke havde fast base.

Fik du alle de informationer du behøvede? 5
Fik du alle informationer, således du følte dig sikker på møde/transfertider og hvad du kunne forvente på riderejsen? 
5

Vil du anbefale denne riderejse til jeres venner? Ja
Fantastiske naturoplevelser
Vi fik set big 5 small 5
Mange lange hurtige galopper til lands og til vands
Ualmindelig søde, dygtige og engagerede guides.
Skønne dagsture på hesteryg og gode sundowner ture både til hest og i bil.
Lækker mad, vin og indkvartering både i Limpopo og Okavango
TAK FOR EN SKØN REJSE


Datoer 
Åbent hele året – du kan ankomme alle ugens dage og opholde dig så længe du ønsker, dog min. 3 nætter.

Grupper er velkomne, kontakt os for en pris. I perioden mellem 01.december og 31. marts, kan grupper på min. 8 personer, booke Macatoo Camp eksklusivt for min. 5 nætter.

Priser 2024  
15. juni – 14. oktober 59.585,-
15.oktober – november 48.000,-
December 37.100,-
Priser 2025  
Januar – marts 39.635,-
April – 14.juni 51.985,-
15. juni – 14. oktober 63.700,-
15.oktober – november 51.985,-
December 39.635,-

Tillæg for Honeymoon suite per telt per nat kr. 1.585 (kr. 1.720 i 2025)

* Fra 01.december til 31.marts er der intet tillæg for eget telt. Fra 01.april til 30.november findes et telt i lejren, som er reserveret for én person. Dette telt kan reserveres uden tillæg, efter “først til mølle” princippet. Er dette allerede booket når du reserverer, må du betale tillæg på +50% for at garantere dit eget telt. Der er intet tillæg, hvis du er villig til at dele telt.

Medrejsende ikke ryttere fratrækkes 10% og tilbydes andre safari-aktiviteter mens rytterne rider.

Tilbud: Book min. 7 nætter i og få 50% rabat på taxafly t/r mellem Maun og Macatoo Camp – eller book min. 10 nætter i og få taxafly gratis! 

Bemærk: Ride Prisen er baseret på kursen for GBP jun 2024 – p.g.a. konstant svingende kurser, kan prisen derfor variere. Ved reservation/betaling af depositum, fastlåser vi den aftalte kurs/pris. Det betyder at din ride pris derefter ikke vil ændre sig uanset om kursen stiger eller falder.

INKLUDERET:
7 overnatninger, alle måltider, drikkevarer, ridning, andre safari-aktiviteter, bidrag til Rejsegarantifonden

BETALES LOKALT:
Drikkepenge

IKKE INKLUDERET:
Flyrejse til Maun t/r (fra København ca. fra kr. 8.000), taxafly til Macatoo Camp, afbestillings– og rejseforsikring.

NÆRMESTE LUFTHAVN: Maun

TRANSFER: Delt transfer med taxafly fra Maun til Macatoo camp koster kr. 5.035 (kr. 5.395 i 2025) per person t/r. 

Beliggenhed:
Okavango deltaet ligger i det nordvestlige hjørne af Botswana. Det strækker sig fra den nordlige del af Kalahari ørkenen og helt ind i Namibia. Nærmeste lufthavn er Maun, hvorfra I bliver fløjet med et taxa fly ind i deltaet til Macatoo camp.

Klima:
Oversvømmelsen kommer normalt i april/maj og forsvinder i Kalahari’s sandmasser i oktober. I disse måneder svinger den daglige gennemsnitstemperatur på 20-30 grader, men nætterne kan blive kølige, ned til ca. 3 grader. I denne periode er der sjældent regn. I sommeren november til marts er det varmere, op til 38-40 grader, nætterne lune og der kan komme pludselig regn med torden. I denne periode kan det være lettere at se vildt, da de samles ved de nu mindre søer og floder.  

Pas & Visum:
Danske statsborgere behøver ikke visum for turistophold i Botswana i op til 90 dage. Passet skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemrejsedato. Per 01. januar 2019 skal indrejsende betale et Conservation Fee på US$30 ved ankomsten til Botswana, dette betales enten med kreditkort eller kontant. Hvis du rejser via Sydafrika til Botswana, skal du være opmærksom på, at dit pas skal have to blanke sider overfor hinanden i dit pas.
Bemærk at der er specielle regler for indrejse i Botswana med børn under 18 år, kontakt os for mere information såfremt du påtænker at rejse med børn under 18 år.
Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her    

Vaccinationer:
Generelt anbefaler vi at du altid har din difteri og stivkrampe (tetanus) vaccine opdateret ved alle rejser samt Hepatitis A (Havrix/smitsom leverbetændelse), som er udbredt i hele verden. Malaria er udbredt i Okavango Deltaet og du skal konsultere din læge eller vaccinationshus inden afrejse omkring forebyggelse af dette samt evt. yderligere vaccinationer. Læs mere på Statens Seruminstituts hjemmeside her

Forsikringer:
Det Blå EU-Sygesikringsbevis dækker ikke i Botswana og du skal derfor have en rejseforsikring der dækker sygdom, ulykke og hjemtransport for at deltage på dette ridt, tjek også at rejseforsikringen dækker ved ridning og om det påkræves at du rider med ridehjelm for at forsikringen dækker. Vi samarbejder med Gouda og du kan læse mere om deres rejseforsikringer her

Ridesafari
Rideniveau: ***
Periode hele året
Valgfri ankomst- & afrejsedag
7 nætter/7 dages ridning
4-6 timers ridning per dag
Maks. ryttervægt 95 kg
Gruppestørrelse: 8
Nærmeste lufthavn: Maun
Pris fra kr. 37.100

Advarsel: Dette er stærkt vanedannende            

 

POPULÆRE REJSER

Del denne fantastiske destination!

Go to Top