Den Spanske Marismeño er en truet race og en af ​​de ældste i Europa. Den oprinder fra marskområderne ved Guadalquivir floden i Andalusien, hvor de fleste lever i dag lever i vilde flokke i Doñana Nationalpark .

Rideferie Spanien

Foto: Antonio Lancho

Oprindelse
Marismeño hestens forfædre var de primitive iberiske heste, der levede i området, helt tilbage fra tiden omkring 20-30.000 f.Kr. Indflydelsen fra den de forskellige civilisationer i den travle region, herunder kelterne, romerne, forskellige germanske stammer og maurerne, resulterer i at Marismeño hesten, ligesom de andre iberiske racer (Andalusier, Lusitano, Menorquín og Sorraia), har mange ligheder med Berber-hesten fra det nordlige Afrika.

Rideferie Spanien

Foto: Antonio Lancho

Racebeskrivelse
Marismeño hesten er omkring 145-150 i stangmål og findes i mange farver, selvom solide farver er normen. De har et lige hoved og en stærk bygning med et bredt bryst, robuste, men fine ben og brede hove. De kendetegnes ved deres arbejdsomhed, intelligens, mod, tilpasningsevne og overraskende hårdførhed.

Rideferie Spanien

Foto: Antonio Lancho

Racens anvendelse
Forud fra racen anerkendelse i 2003, blev de hovedsageligt brugt af lokale farmere og er nogle af de ældste kvægheste i den vestlige verden, men gennem årtierne var den forsøgt krydset med fuldblods og andalusiere heste for at øge dens højde. Disse krydsninger trivedes ikke i marsken og ved genopretningen af den oprindelige race, søgte man at genfinde hestenes hårdførhed, så de kunne trives i marsken, hvor de nu skulle leve frit i flokke uden yderligere fodring eller veterinærpleje i henhold til Doñana Nationalparks retningslinjer. Med kun omkring 1000 hopper og 20 hingste tilbage er racen i fare for udryddelse, ligesom indavl er en alvorlig risiko, dertil afhænger deres fremtid også af racens oprindelige marskområder i Doñana Nationalpark stadige eksistens.

Rideferie Spanien

Foto: Antonio Lancho – La Saca de las Yeguas, hestene drives gennem Doñana

La Saca de las Yeguas
Sammenslutningen af ​​lokale kvægavlere spiller en enorm rolle i bevarelsen af ​​Marismeño hesten; hvert år i juni driver de lokale cowboys; yeguerizos, Marismeño heste til den hellige pilgrimsvandring i historiske landsby El Rocio. Her bliver hestene velsignet af en præst, og senere på dagen efter drives Marismeño hestene videre til byen Almonte, hvor yeguerizos’erne sorterer hopperne ind i mindre indhegninger, dette giver dem mulighed for at tilse hestene, ligesom nogle udvælges og tæmmes til at bruges til bl.a. kvægarbejde og fremtidige indsamlinger.

Rideferie Spanien

Hestene drives ind til velsignelse foran kirken i El Rocio

Hvor kan du se Marismeño heste
Doñana ridtet gennem nationalparken, er der stor sandsynlighed for at se de vilde Marismeño heste, som lever i parken. Derudover er den fremtidige plan, at der hvert år i juni, vil blive arrangeret et La Saca de las Yeguas special ridt, hvor du udover at udforske nationalparken på hesteryg også vil være vidne til indsamlingen af hestene samt deres velsignelse i El Rocio.

One Kommentar

 1. Kerena Crowe 11. juni 2021 at 23:01 - Reply

  What’s Happening I’m new to this, I stumbled upon this I
  have found
  It positively useful and it has helped me
  out loads. I hope to give a contribution different customers like its aided
  me. Good job.

Efterlad en kommentar