Hvis du har funderet over, hvordan det kunne være at tilbringe julen på hesteryg i det snedækkede Island eller det solrige sydlige Afrika, så vil du måske nyde vores næste par blogindlæg. I denne juletid vil vi dele, hvordan rideoperatører rundt om i verden normalt tilbringer højtiden.

Vores 2. indlæg tager os til Botswana, hvor vi får indblik i hvordan julen er med David & Robyn og deres team i Kalahari ørkenen.

Rideferie Botswana

Over Makgadikgadi saltsletterne i Kalahari

Magiske Kalahari i julen
Kun ét ord kan virkelig beskrive julen i Kalahari – og det er ‘magisk’!

Den er noget anderledes end en hvid jul på den nordlige halvkugle, i ørkenen er du omgivet af endeløse vidder af hvide saltsletter, så langt øjet rækker. Her er der en følelse af et rum, som sjældent mærkes andre steder på jorden.

I stedet for at lave snemænd og plukke kristtorn, vil dét at være på safari i denne del af Botswana betyde, at du kan bruge tid sammen med San Bushmen, lave ild og søge efter alle mulige interessante spor… ikke spor fra rensdyr, men fra zebra- og gnu!

Rideferie Botswana

San Bushmen deler deres visdom

Kalahari’s ”julelys” er uden sidestykke. Den uforurenede stjernehimmel og afrikanske lysstorme, der lyser op om natten, skaber en fortryllende julestemning.

Nyd en drink rundt om bålet, tæl stjerneskud og lyt til koret af fårekyllinger synge deres opløftende julesange. Måske vil du endda høre det fjerne kald fra en løve, mens han venter på sit julemåltid.

Når aftenen lakker mod enden, går du ad den lanternebelyste sti til dit telt, hvor du finder dig til rette for natten til 1. juledag.

Rideferie Botswana

Naturens fantastiske ”julefarver” i Kalahari

Juledag
“Ko Ko” – et indbydende kar med varmt vand at vaske dig i og en kop morgenkaffe til at vågne op på i sengen bringes til dig ved daggry. Der er ingen sene morgener på safari, selv på juledag! Det er tid til at stå op og spise en let morgenmad, inden du sidder op på din hest og begiver dig ud, mens solen står op over de skinnende hvide saltsletter. I dag vil du bruge lidt tid sammen med surikaterne.

Rideferie Botswana

Juledag i selskab med de charmerende surikater

Den mest mindeværdige jul
Vi bad David fortælle os om deres mest mindeværdige jul. Det var et svært spørgsmål, for hvert år er anderledes og specielt, fortæller han, men at vågne op til at besøge surikaterne juledag må helt klart være på toppen af minderne. Julen ville heller ikke være komplet uden en galop i fuld udstrakt tempo langs kanten af saltsletterne – det er sjovt! David fortæller dig det aldrig, men dette er faktisk et væddeløb… og taberen er nødt til at sadle sin hest af!

Rideferie Botswana

Fuld galop langs kanten af saltsletterne

Jul i Botswana er altid vild og vidunderlig. Det kan være lidt vådt, da december måned bringer starten på regntiden. Men regnen bringer en overflod af græs, som hestene tager imod med åben mund – så julemanden opfylder bestemt deres juleønske.

Rideferie Botswana

Himlen over Xau Xai Fly Camp varsler den grønne sæson i Kalahari

Intet er mere specielt end Kalahari i julen – da holdet i Kalahari samler tøjlerne i slutningen af året for at galopperer ind i det næste.

Rideferie Botswana

“No news, no shoes” må være hestenes motto på Makgadikgadi’s saltsletter

Mange tak til David fra Botswana, for at dele dette dejlige indblik i julen i Kalahari.

David arrangerer vidunderlige ridesafari’s over Kalahari utrolige Makgadikgadi saltsletter, samt mobile ridesafaris gennem det magiske Okavango Delta. Du kan læse mere om hans Kalahari ridesafaris ved at klikke her og om hans mobile ridesafaris over det magiske Okavango delta ved at klikke her

Efterlad en kommentar