Når vore dejlige kunder vender siden til februar måned i 2021 kalenderen, rejser vi til Sydafrikas Waterberg Plateau.

Introduktion af strudsefamilien

Februars billede fører os til Horizon i Sydafrika, hvor en gruppe ryttere møder strudse ved daggry. Denne familie, bestående af fire strudse, bor tæt på lodgen og er derfor et velkendt syn på sletterne.

Rideferie Sydafrika

Februar’s kalender billede: Mødet med Horizons strudsefamilie ved daggry. Foto af Dr. Tanya Baber

Fakta om strudsen

Vi bad det kyndige team hos Horizon om at dele nogle strudsefakta med os. Her er nogle af vores favoritter:

– Strudse har været kendt for at blive op til 75 år gamle, men de fleste bliver over 50 år gamle.

– Når det er parringssæson, bliver næsen og skinnebenene på han strudsen dyb rød for at imponere hunnerne, og for at lade andre hanner vide, at de skal holde sig væk.

– Hun strudsen ligger på deres æg om dagen, og hannen gør det om natten. Fjerdragten på han strudse er meget mørkere i farve, så de har bedre camouflage i nattetimerne.

– Strudse er meget hurtige løbere, de kan nå en hastighed på op til 70 km i timen og dække 5 meter i et enkelt skridt.

– Et strudsæg svarer til i størrelse til 24 hønsæg, og kan tage op til halvanden time at koge.

– Strudsens øje er større end hjernen.

– Det er meget, meget svært at indsamle og flytte strudse. Bare spørg Kirsty om hendes forsøg på dette, når du besøger Horizon!

Rideferie Sydafrika

Hannerne har mørkere fjerdragt end kvinder. Foto af Dr. Tanya Baber

Strudse og andre dyr

Horizons strudse ses ofte på de åbne sletter. På grund af deres højde (2-2,8 m) og gode syn er de i stand til at få øje på potentielle rovdyr på ganske lang afstand.

Horizons åbne sletter er det perfekte sted til se vilde dyr – det er fantastisk bare at stoppe og se de vilde dyrs aktiviteter udfolde sig foran dig. Ud over strudse, er der chance for at se arter som giraf, sjakal, hartebeest, impala, kudu og zebra fra hesteryg.

Rideferie Sydafrika

Se de vilde slettedyr fra hesteryg. Foto af Dr. Tanya Baber

Uddannelse af heste

I forbindelse med vores februar ”fokus på strudsen” fortæller Shane, som står for træningen af hestene på Horizon, os lidt om at vænne hestene til at møde de vilde dyr.

”Af alle de dyr, som hestene skal vænne sig til, er strudse blandt de mest frygtede. Det kan være meget interessant første gang hestene ser en struds. Nogle gange finder de det meget vanskeligt at forstå, hvad de er! Som elefant og giraf falder strudsen ind i en slags ”Jurassic park” habitat for hestene og kræver ofte mere tid til tilvænning end andre arter. Vi sørger for, at nye eller uerfarne heste oplever et par rolige interaktioner sammen med veteranheste – dette fungerer fantastisk godt til at lette eventuelle bekymringer, som hesten måtte have.

At introducere heste til de vilde dyr er en af ​​de mest skønne dele af jobbet. Hver hest er forskellig, og vi har bemærket, at kulturel baggrund helt sikkert spiller en rolle. For eksempel har fuldblods heste fra store stalde i Johannesburg helt sikkert nogle spørgsmål vedrørende deres nye jobbeskrivelse! Mens de bushopdrættede Boerperds er langt mere tilbøjelige til at bevæge sig forbi ukendt dyreliv, som om der slet ikke er noget problem. De allerbedste er heste, der er rigtig modige – dem, der gerne, sammen med dig, leder dig gennem enhver situation, stor eller lille. Det er de slags heste, der skal ”gemmes væk” fra guiderne, de er nemlig ikke villige til at dele dem!! ”

Rideferie Sydafrika

At lære hestene om det ukendte dyreliv tager tid og tålmodighed. Foto af Dr. Tanya Baber

Succes med træningen

Du kan se resultaterne af Shanes træningsmetoder i dette dejlige videoklip, der viser, hvor rolige og afslappede Horizons heste er, når de møder strudsefamilien:


Seneste nyheder fra Horizon

Vi tænker, at vi også lige vil benytte lejligheden til at fortælle dig om seneste nyt fra Horizon:

I øjeblikket bor der fem gæster på Horizon, som har besluttet at gøre lodgen til deres ”arbejd hjemmefra” destination. Disse gæster har hver især et kontorlokale, så de kan passe deres job – hvilket gør at de kan passe deres arbejde, som var det hjemmefra!

De fleste dage starter med en (frivillig!) trænings- eller løbetur før morgenmaden, og efter morgenmad, er det tid til at logge på, og arbejde til frokosttid. Efter frokost er der ofte volleyball i haven, inden de vender tilbage til arbejdet. Sidst på ​​eftermiddagen er arbejdsdagen slut for de fleste af de gæster, som har et booket et langtidsophold, og de har så mulighed for at sadle hestene op og ride ud i et par timer. Denne fine øvelse, afbalanceres smukt af Horizons lækre Afternoon Tea og vidunderlige solnedgange!

Kunne du forestille dig et længere ophold på Horizon? Det er en måde at komme igennem nedlukningerne – vi kan virkelig godt lide denne løsning!

Kontakt os for pris på langtids “arbejd hjemmefra” ophold på Horizon – og læs mere om ridesafari på Horizon ved at klikke her: Horizon

Efterlad en kommentar