Hestevelfærd er altid den første ting, vi ser på, når vi besøger en mulig ny destination. Det betyder ikke noget hvor luksuriøs indkvarteringen eller hvor spektakulært landskabet er, hvis ikke hestene er i form, sunde og velskolede til deres job, så ved vi, at det ikke er nogen god ferie.

Selvom vores ridt krydser mange forskellige kulturer og nogle i lande, er meget mindre udviklede end vores egen, så forventer vi, at plejen af hestene kan sammenlignes med de vestlige standarder. Men det betyder ikke, at hestene bliver det passet på samme måde, som du måske holder din hest derhjemme.

Rideferie Sydafrika

Hestene på vej ind på Wait a Little

Et eksempel er Wait a Little i Sydafrika, som især er kendt for deres fantastisk velskolede safariheste. Vi er stolte over at have arbejdet med Gerti og Philip Kusseler, som ejer Wait a Little, siden vores opstart for over 10 år siden. Vi har bedt Gerti fortælle lidt om hvordan hun udvælger og skoler safarihestene til at være både modige og rolige foran Afrikas vilde dyr.

Rideferie Sydafrika

Gerti og Philip Kusseler

”Når en ung hest ankommer til Wait a Little i en alder af tre, giver vi dem meget tid, mindst et år, inden vi begynder at træne dem. I en alder af seks år er de klar til at gå med deres første gæst.

Rideferie Sydafrika

Hestene får god tid i forbindelse under deres uddannelse som safarihest

Nogle heste er hurtige til at lære og lette at træne, og andre har brug for endeløs skoling. Nogle heste er også modigere omkring de vilde dyr end andre. Vi kan fortælle det ved deres reaktion, når de første gang møder en giraf, da vi har erfaret, at de virker til at være de mest skræmmende dyr for hestene.

Rideferie Sydafrika

Erfaring viser at hestene reagerer mest på giraffer

Vi kan godt lide den sydafrikanske Boerperd hest – den er dejlig at ride, modig og nem at holde. Ulempen er, at de kun kommer i mindre størrelser, så vi kan også godt lide at finde Frieser og Shire kryds til at bære mere vægt.

Rideferie Sydafrika

Hestene skal være rolige og modige

Shire krydsningerne har stjålet vores hjerter – de er dejlige at ride, sporty, men sindige og meget modige foran de vilde dyr, mens Frieser krydsningerne undertiden godt kan være lidt for rolige for gæsterne, især for dem som godt kan lide en hurtigere hest. Fuldblod er gode safariheste og er ofte meget modige, men desværre klarer de sig ikke godt på vores hårde stenede jord.

Rideferie Sydafrika

Ikke alle hesteracer er velegnede til jordbunden i reservaterne

Når en hest har foretaget et par safarier med gæster, får de en pause og bliver derefter skolet på ridebanen.

Rideferie Sydafrika

Hestenes skoles på banen efter en pause, her hjælper en sand mester, Ingrid Klimke, med at skole Ektor

Alle vores heste er skolet til et bestemt niveau i grundridning med bomarbejde og spring. Dette holder dem smidige og sjove at ride.

Rideferie Sydafrika

Terrænspringning er også en del af hestenes træning

Træningen af ​​vores safariheste er vores største fokus. Vores mål er at komme så nær de vilde dyr; så tæt som muligt, inklusiv løve, elefant og næsehorn, men vi kan kun gøre dette, hvis hestene er rolige. At træne en hest til at være afslappet foran de vilde dyr tager tid, men det starter på ridebanen ved at hesten lærer at flytte sig for schenklen og være lydhør over for rytterens hjælpere.

Rideferie Sydafrika

Tæt på de vilde dyr i bushen – og samtidig forholde sig roligt

Det der er vigtigt for os er, at hvis en hest bliver forskrækket eller skræmt, så skal du straks kunne holde den ind og få den til at stå stille igen. Vores heste skal reagere 100% på rytterens signaler.

Rideferie Sydafrika

Hestene skal reagere 100% på rytterens signaler

Tau er en af ​​de modigste heste, vi har, og giver Philip en fornemmelse af, at hvis en elefant gik til angreb ville han rejse sig på bagbenene for at ”bokse” elefanten væk. Han gør det selvfølgelig aldrig nogensinde, men det føles som om han ville ønske han kunne!”

Rideferie Sydafrika

Philip og Tau

Gerti Kusselers lidenskab har altid været heste og ridning, hun konkurrerede i ridebanespringning og dressur tilbage i Tyskland, allerede fra en ung alder. Da Gerti i 1998 flyttede til Sydafrika, fortsatte hun sin ridekarriere i Sydafrika ved at opnå kvalifikation som FEI instruktør og konkurrerer stadig aktivt med sine to dressurheste. Gerti er også kvalificeret guide. Denne baggrund hjælper hende med at træne og uddanne safarihestene til at blive den perfekte safaripartner for Wait a Little’s gæster.

Rideferie Sydafrika

Gerti til stævne

Wait a Little er anerkendt for deres pragtfuldt skolede safariheste, der, udover at være en sand fornøjelse at ride, også er den ridesafari, hvor der er størst sandsynlighed for at komme rigtig tæt på de vilde dyr. Wait a Little tilbyder kun ridesafari for erfarne ryttere, men er også en af de ridesafarier, hvor folk vender tilbage igen og igen – både for at nyde den gode ridning, men også for deres velorganiserede ridt, der byder på et gæstfrit værtskab, skøn mad og veludvalgte overnatninger på deres mobile ridesafaris, som nærmest gør en hel ferieoplevelse alene i sig selv!

Rideferie Sydafrika

Udsigt fra Infinity poolen på XiDulu, et privat luksus feriehjem som benyttes på Big Five Safari

Du kan læse mere om ridesafari på Wait a Little ved at klikke her

Rideferie Sydafrika

En leopard slapper af under den Sydafrikanske sol

 

Efterlad en kommentar