Her sætter vi fokus på Macatoo i Botswana – vi vil give dig et indblik i, hvorfor vi synes, at netop denne ridesafari skal være på din ønskeliste.

Rideferie Afrika

Er Macatoo´s berømte ”splashy canters” på din ønskeliste?

HVOR ER MACATOO?

Macatoo Camp ligger i den sydvestlige del af Botswanas Okavango Delta, et af Afrikas største dyrelivshabitater. Med den permanente forsyning af vand, understøtter deltaet den mest mangfoldige overflod af plante- og dyreliv i det sydlige Afrika.

Rideferie Afrika

Macatoo Camp ligger i det nordvestlige Botswana, i det magiske Okavango Delta

Området er hjemsted for et rigt dyreliv, herunder arter som elefanter, giraffer, bøfler, flodheste, zebraer, løver, gnuer, hyæner, tsessebe, lechwe, kuduer, sjakaler og bavianer. Du kan også se mere sjældne vilde dyr såsom roan antiloper, duiker, afrikanske vildhunde, leoparder, gepard, servaler, genette og honning grævling.

Rideferie Afrika

Deltaet er et af Afrikas store naturreservater og er hjemsted for enorme koncentrationer af dyreliv

HVAD KAN JEG LAVE PÅ MACATOO?

Løb med gnuerne, plask gennem vådområderne, galop over åbne sletter … dette er en safari som ingen anden.

En tidlig start med kaffe i dit telt, lige når solen står op, betyder, at du rider ud, når vildtet er mest aktiv. Søg elefanter på tværs af sletterne, eller rid gennem de palmefyldte øer. Tag en lang galop gennem bushen, måske med zebra eller lechwe følger med. Vend tilbage til lejren for en afslappet frokost efterfulgt af siesta. En tur i solnedgang er den perfekte måde at afslutte dagens eventyr på. Der er tid til et brusebad og en drink, inden man samles til aftensmaden med levende lys.

Rideferie Afrika

Genoplev dagens eventyr ved stearinlysene over aftensmaden

Du kan ride to gange om dagen, eller kombinere ridesafari med Game Drives i 4-hjulstrækker, guidede vandreture og Mokoro (kano) sejlture for at opleve deltaet’s magi fra et andet perspektiv.

Rideferie Afrika

Følg en giraf over sletterne

HVORFOR SKAL JEG RIDE PÅ MACATOO?

Med sit utrolige dyreliv, lækre overnatningsfaciliteter og spændende ridning burde spørgsmålet måske være ”hvorfor skulle du ikke ride på Macatoo?!”

Dyrelivet: Der er ingen bedre måde at opleve deltaets magi end på en ridesafari. At være til hest betyder, at du ofte kan komme helt tæt på dyrelivet på en ikke-forstyrrende måde. Rid sammen med bøfler og elefanter, se flodheste plaske i bassinerne og nyd noget af det bedste fuglekiggeri i verden.

Rideferie Afrika

Det føles magisk at se deltaets dyreliv fra hesteryg

Ridningen: Føl spændingen ved plaskende galop og rid ved siden af giraffer eller zebraer, med masser af hurtig og spændende ridning imellem. De fantastiske safariheste er vant til alle de forskellige arter i området og ved endda, hvornår de skal stoppe og græsse. Dette sender et signal til de vilde dyr om at slappe af og fortsætte deres normale daglige rutiner – hvilket giver utrolige møder med dyrene.

Rideferie Afrika

Hestene er veltrænede safariheste

Indkvarteringen: Macatoo’s teltlejr er i klassisk safaristil, bygget op på pæle, og har syv store telte med to enkeltsenge. Hvert værelse har eget badeværelse, herunder varmt og koldt rindende vand og toilet med skyl. Hvert telt har egen terrasse med udsigt over vandvejen.

Rideferie Afrika

Du kan vågne op til denne udsigt hver dag

Det er et rummeligt ”Hooneymoon” telt, som er perfekt til særlige lejligheder, eller hvis du bare har lyst til at forkæle dig selv!

Rideferie Afrika

Det smukke ”Honeymoon” telt

HVORNÅR SKAL JEG BESØGE MACATOO?

Mens deltaet byder på fantastisk ridning og muligheder for at se vilde dyr hele året rundt, foretrækker mange mennesker at besøge deltaet når området er i oversvømmelse.

Regnen falder for det meste i Angola mellem november og april. Regnvandet rejser mere end 1.000 km, langsomt gennem Namibia, før det normalt når Botswana sidst i maj. Vandoversvømmelsen i deltaet topper normalt i juli og august og begynder at trække sig tilbage i løbet af september.

Rideferie Afrika

Macatoo Camp. Deltaet byder på skønne ridesafari muligheder hele året rundt

De sæsonmæssige vejrmønstre i Okavango deltaet er en af deltaets mest fascinerende egenskaber. Mellem november og februar er der måske ikke meget vand, men bushen er frodig grøn, og mange blomster blomstrer. Maj bringer forventningen til at oversvømmelserne når frem til deltaet. I juni til august er vandniveauet på sit højeste, i disse måneder er de masser af vand at ride igennem og sejle på. September og oktober bringer varmere vejr, bladene bliver grønne og frugt begynder at vokse, her er der større chance for at se afrikanske vildhunde og de store kattedyr, som foretrækker de tørrere forhold.

Rideferie Afrika

Hver sæson er speciel på sin egen måde

Uanset hvornår du vælger at besøge (eller er i stand til at rejse), kan du være sikker på at opleve dit livs ridesafari oplevelser på Macatoo.

HVORDAN KAN JEG BESTILLE MIN FERIE PÅ MACATOO?

Kontakt os på telefon 22 418 418 eller send en email til info@ridogrejs.dk for mere information samt et tilbud i den ønskede rejseperiode – du kan også læse mere om Macatoo ved at klikke her

Rideferie Afrika

Et af de nok mest delte billeder på sociale medier er taget på Macatoo. Her havde ugens gæster iklædt guiden Bongwe’s hest behørigt til dagens ridesafari, da han dagen før var kommet ud på ret dybt vand i hans søgen efter en rute til at lede gruppen gennem deltaets vandveje

Efterlad en kommentar