En længe næret drøm blev til virkelighed, da jeg i juni red Shine Valley ridt juni 2022 – 12 dage i Yukon, Canada.

Jeg havde på forhånd været bekymret for hvordan jeg skulle håndtere situationer, hvor jeg måske ville møde Grizzly bjørne på kort afstand, men så snart jeg ankom til Shine Valley, sank skuldrene ned, bekymringen forsvandt og hverdagen kom på laaaang afstand.

Rideferie Canada

Da jeg trådte ind i Veroniques og Pierres hjem, var det som taget ud af mine bedste forestillinger. Udover et langt bord med bænke, brændeovn, gaskomfur og selv-henter-vand, faldt dyrene i øjnene. Den store og tykpelsede kat Stormy kom straks i møde og det samme gjorde de 2 hunde, Inu og Ush, som vi senere skulle have med på turen. Som alle andre dyr jeg mødte i Shine Valley var de imødekommede, meget sociale og velpassede.

Dyr, natur og gæster i fokus

Det blev hurtigt klart for mig, at her var tale om et par, der har helt styr på, hvordan en sådan tur skal planlægges med al den logistik det kræver at sende 11 personer, 18 heste og 2 hunde ud i den vilde natur; hvor du har det du har – og så tager vi den derfra.

Tilbage til min oprindelige bekymring for at møde bjørne for tæt på, så forsvandt den fuldstændig, da jeg mødte værterne og forstod deres syn på hvordan vi gæster dyrenes verden, og hvordan vi kan gøre dem opmærksom på os selv med klokker på hestene og med vagthunde. Min oplevelse var at intet var overladt til tilfældighederne, men dermed ikke sagt at der ikke opstod uventede situationer undervejs. F.eks. viste det sig i den første teltlejr at nogen havde pakket andet end et telt i den sæk der var mærket “3-personer telt” på, det blev der ikke gjort et stort nummer ud af, Veronique og Pierre sov bare udenfor.  På hele turen følte jeg at vi gæster og dyrene var i fokus og at der blev gjort alt for at vi skulle have den optimale tur.

Rideferie Canada

Foråret havde været usædvanligt koldt og med meget sne, så vi kunne ikke følge den planlagte rute. Der var bjergpas vi ikke kunne forcere pga. sne; både Marmot nedefra og et andet pas sent på ruten. Men det sidste blev slet ikke et problem, da der var alt for meget vand i Rose Creek til at vi kunne ride over. Så Pierre valgte det sikre, hvilket vi alle støttede ham i da vi så det brusende vand og de løse træstammer der flød rundt. Pierre lagde i stedet en rute, hvor vi måtte vende om ved Rose Creek, men red gennem fyr- og elmeskov på udvejen og over Marmot på tilbagevejen (Pierre forklarede at hestene kan bedre forcere sne nedad end opad og risikoen for at hestene falder, er meget mindre).

Rideferie Canada

Det blev en fantastisk natur tur, som er svær at dele med alle, der ikke har været med!

For mig var det om at opleve det ikke-planlagte og nuet i den fantastiske natur med de smukke, storslåede scenerier. Mærke min krop og følge afslappet med, når hesten bevægede sig gennem det ujævne, vanskelige terræn – det var som at danse sammen – der var stort set ikke 10 meter, hvor der var “jævn vej” – så selvom det var op til 8 timer skridt om dagen, blev det ikke en monoton bevægelse og man rider, man sidder der ikke bare!

Rideferie Canada

Det var også for mig helt fantastisk at opleve at vi ikke havde decideret kontakt med omverdenen, så vi kunne nyde øjeblikket og ikke skulle forholde os til mobiltelefoner der ringer eller “Breaking News” fra hele Verden. Udover at nyde naturen og hesten, gav det mig tid til at reflektere, og til at have gode samtaler med de øvrige deltagere.

Rideferie Canada

Lejrpladserne var et kapitel for sig selv, og udvalgt efter at der var vand og, vil jeg tro, smuk beliggenhed. De ansatte havde meget at lave og vi gæster hjalp til det vi kunne/ville, stemningen var meget afslappet og med masser af tid til gode samtaler, hygge og grin. Veronique fremtryllede de mest fantastiske, varierede måltider og ingen behøvede at gå sulten i seng på den tur.

Rideferie Canada

Udover at være gode vagthunde, som vi om natten kunne høre bede dyr holde sig væk, var Inu og Ush de mest kælne og hyggelige dyr, som vi alle elskede, og nogle af os bruge meget lejrtid på at kramme dem begge. Inu ved også hvad en lynlås betyder, så når jeg om morgenen skulle ud af teltet, blev jeg ofte mødt af Inu, der vil give et morgenkys.

Rideferie Canada

Vil jeg anbefale denne tur til andre? JA, det var på alle måder en fantastisk tur, som jeg varmt anbefaler alle der elsker naturen, stilhed fra hverdagens lyde, dyr og godt selskab.

Rideferie Canada

Jeg håber at jeg med disse ord og billeder kan nære din drøm.

Af Gitte Andersen

Læs mere om Shine Valley ridtet i Yukon, Canada her

Efterlad en kommentar