Project Description

Rideferieapril til november
7 nætter/6 dages ridning – pris fra kr. 11.980

Berigende oplevelser for natur- og hesteelskere, der ynder personlige oplevelser hos lokale eksperter; det sympatiske par Anabela & Pedro

Dette er et smuk og vildt landskab, hjem for den iberiske ulv og den sjældne hesterace Garrano. Det betagende landskab er domineret af granitklipper- og bjerge, tætte egeskove, smalle dale, floder og birkelunde.

Ulven er ikke let at se, selvom I måske vil se deres fodspor eller høre deres hyl om natten. De vilde Garrano heste er meget lettere at se og I vil ofte passerer flokke af heste. I løbet af ugen har I tre dages heldagsridt med picnic frokoster og tre halvdagsridt, så der er også tid til at gå på interessante ikke-ride udflugter og lære mere om området.

 

Ridningen har vi kategoriseret til rideniveau **+ – læs mere om rideniveau klik her

Hestene er Lusitanos renavlede og krydsninger samt Garrano heste. Garrano hesten er lille, omkring 122-132 cm i stangmål, men kan let bære en voksen gennem dette bjergrige terræn. Du skal være sikker i skridt, trav og rolig galop. Der vil sektioner, hvor du må sidde af og lede din hest til fods, både op og ned.

Programmet inkluderer tre halvdagsridt og tre heldagsridt.

På denne rideferie bliver du involveret med at klargøre hestene, inklusiv at hente dem ind fra folden, strigle og sadle op. Ligesom at du efter dagens ridt hjælper med at afsadle og vaske hestene. Der er altid hjælp til rådighed, hvis du behøver.

Maksimum vægt for ryttere (inklusiv ridetøj) er 90 kg, der er normalt maks. 6 ryttere i gruppen (udover guide)

Du bor i et smukt restaureret hus i en lille landsby, som består af gæstehuset og et andet hus, som ikke bebos hele året. Det ligger isoleret og smukt omgivet af uspoleret natur med udsigt til bjergene. Huset byder på fællesopholdsrum med køkken, spisebord og sofaarrangement ved pejsen. Huset er kreativt indrettet med træarbejde (borde, døre, hylder, spejle osv.) designet og lavet af Anabela samt malerier af heste malet af Pedro.  

Der er 6 soveværelser, alle er individuelt indrettet. Fire af dem er to-sengsværelse med en-suite badeværelse. Et værelse er et lille enkeltværelse med badeværelset på den anden side af gangen (der er ikke enkeltværelsestillæg for dette værelse). Det sidste værelse er en lille suite med dobbeltseng, opholdsrum, lille køkken og badeværelse i to etager.
 
Aftensmaden er en hjemmelavet tre retters menu, lavet fra bunden og, så vidt det er muligt, af lokale og økologiske produkter, serveres, I spiser samlet omkring spisebordet sammen med jeres værter/guider. Frokosten spises som picnic frokost undervejs eller på en restaurant. Du vil få mulighed for at smage mange lokale retter.

Portugal – Ulve & Vilde Heste Dagsprogram

 

Point er givet ud fra skala:
5 = Helt fantastisk/Over al forventning
4 = Godt/Over middel
3 = Tilfredsstillende
2 = Utilfredsstillende
1 = Dårligt/Under al kritik

Bemærk: Vi redigerer ikke i vore kunders feedback. De synspunkter der måtte fremkomme, er vore kunders personlige og deles nødvendigvis ikke af Rid & Rejs.


Modtaget d. 20. august 2019

Hvordan var din rejse generelt set? 5

Fik du den rigtige hest udfra dine ridefærdigheder? 5
Var du tilfreds med ridningen, tempoet og/eller terrænet? 4
Hvordan var standarden for hestene, udstyret og evt. staldene? 3

Min hest – Dede – var super sød og veltrænet.
Se i øvrigt info i sidste tekst boks.

Hvordan var standarden for dit værelse (komfort, faciliteter)? 5
Hvordan var standarden for maden? 5

Super god indkvartering og forplejning – stor ros til Anabels kokkekunst.

Fik du alle de informationer du behøvede? 5
Fik du alle informationer, således du følte dig sikker på møde/transfertider og hvad du kunne forvente på riderejsen? 5

Dette var min første udenlandsrejse gennem længere tid og efter jeg fandt plus tegnet på min telefon så jeg kunne ringe til Pedro forsvandt panikken 🙂 – jeg tror ikke at i kan gøre tingene meget bedre end i allerede gør.

Vil du anbefale denne riderejse til dine venner? Ja

Dette var min aller- allerførste ride rejse og jeg fik prøvet mit udstyr af og fandt ud af hvad der var godt og hvad jeg manglede, så det var super. Havde dog ikke helt fattet hvor store og stejle klipperne ville være og derfor kom min gamle knæskade på en alvorlig udfordring, som gjorde at når vi skulle trække hestene, tog jeg fat i stigremmen for ikke at falde engang til – det tror jeg ikke helt faldt i instruktørernes smag – men jeg vidste jo at mit ben ville give efter ved denne belastning. Mit engelske var også mere rustent end jeg troede – så det skal jeg have rettet op på. Det sidste som jeg vil sige – og som jeg også nævnte for Pedro – syntes at hestene var noget magre – dog ikke min. Heldigvis for han skulle jo slæbe på en stor kvinde.

(R&R kommenterer: Det glæder os at høre at kunden havde en god ferie. Vi var ikke blevet oplyst omkring kundens tidligere knæskade og deraf problemer med lede sin hest til fods i terrænet, det er meget ærgerligt, da dette ridt kræver at man må sidde af og lede sin hest til fods både opad og nedad i dele af det svære terræn. Vi har netop selv besøg ridtet i juni måned og noterede ikke at hestene var magre, men de er slanke og kan måske i forhold til vores ønskelige huld i Danmark, som nok ligger mere til den buttede side end i mange andre lande, godt virke overraskende og endda at man umiddelbart synes at finde dem magre. Vi er dog helt trygge ved at Pedro, som er vokset op med heste, fodrer sine heste ordentlig, de er en nær del af familien og han passer overordentlig godt på dem og er meget opmærksom på deres velbefindende.)    


Modtaget d. 15. august 2019

Hvordan var din rejse generelt set? 5

Fik du den rigtige hest udfra dine ridefærdigheder? 5
Var du tilfreds med ridningen, tempoet og/eller terrænet? 5
Hvordan var standarden for hestene, udstyret og evt. staldene? 5

Hvis man forventer at blive afhentet til tiden om morgenen og ankomme til en strømlinet stald med posh udstyr og faciliteter bliver man skuffet. Hvis man derimod forventer, at blive afhentet til ‘sydlandsk tid’ og ankomme til en autentisk, hjertevarm og ‘levende’ stald med heste, hunde og katte bliver man glad. Meget glad!

Pedro var meget optaget af, at ‘parre’ den mest optimale ekvipage – baseret på temperament og personlighed. Ikke kun ridekundskaber. Forbindelsen mellem hest og rytter blev prioriteret, hvilket for mig, var et absolut plus der vidner om stor kærlighed og en dyb respekt for hestene.

Hvordan var standarden for dit værelse (komfort, faciliteter)?
4
Hvordan var standarden for maden? 5

Skønt gæstehus, dejlige værelser og meget fin morgenmad. Eneste lille-bitte minus var den meget dunkle/mørke atmosfære i fællesrummet. Som skandinav, havde man nok tænkt i lidt stearinlys og added cozyness – men ærligt, ikke et rigtigt problem.

Morgenmaden var god, der blev indkøbt det vi efterspurgte og fyldt op efter behov.

Dog ville det være en fantastisk ide at tilføje en ‘honesty-snackbar’. Tidsrummet mellem endt ridning og aftensmaden (som ALTID var senere end aftalt 😉 ) er langt og det ville være rart med mulighed for at købe nødder, kiks, chips og andet snack.

Fik du alle de informationer du behøvede? 5
Fik du alle informationer, således du følte dig sikker på møde/transfertider og hvad du kunne forvente på riderejsen? 5
Intet. Melina får fem stjerner for service-mindedhed og support!

Vil du anbefale denne riderejse til dine venner? Ja

Datoer:  
2020: 04.apr-11.apr // 11.apr-18.apr // 18.apr-25.apr // 25.apr-02.maj // 02.maj-09.maj // 09.maj-16.maj // 16.maj-23.maj // 23.maj-30.maj // 30.maj-06.jun // 06.jun-13.jun // 13.jun-27.jun // 27.jun-04.jul // 04.jul-11.jul // 11.jul-18.jul // 18.jul-25.jul // 25.jul-01.aug // 01.aug-08.aug // 08.aug-15.aug // 15.aug-22.aug // 22.aug-29.aug // 29.aug-05.sep // 05.sep-12.sep // 12.sep-19.sep // 19.sep-26.sep // 26.sep-03.okt // 03.okt-10.okt // 10.okt-17.okt // 17.okt-24.okt // 24.okt-31.okt // 31.okt-07.nov // 07.nov-14.nov // 14.nov-21.nov // 21.nov-28.nov

Pris kr: 11.980

Tillæg for enkeltværelse kr. 1.480
Intet tillæg hvis du er villig til at dele – der er et enkeltværelse, med eget badeværelse, men ikke en-suite, uden tillæg.

INKLUDERET:
Ridning og udflugter jf. program, alle måltider, transfer Porto lufthavn t/r på bestemte tidspunkter samt bidrag til Rejsegarantifonden.

BETALES LOKALT:
Drikkevarer/bar regninger og drikkepenge.

IKKE INKLUDERET:
Flyrejse til Porto t/r samt afbestillings- og rejseforsikring.

NÆRMESTE LUFTHAVN: Porto

TRANSFER: Er inkluderet Porto Lufthavn t/r på bestemte tidspunkter. 

Beliggenhed:
Dette ridt udforsker Peneda-Gerês Nationalpark, som ligger i det nordligste af Portugal. Nærmeste lufthavn er Porto.

Klima:
Området har megen regn i vintermånederne, hvilket giver god fugt til den interessante flora og fauna, floder og vandfald. Besøg mellem april og juni er den bedste tid for blomster i flor. Juli og august er normalt de varmeste måneder (med højeste dagstemperaturer på omkring 25 grader) og normalt lidt regn. I september og oktober er en god tid for de smukke efterårsfarver. Ridtet foregår i højlandet, så kontrasten mellem dag- og nattemperatur er stor.

Klima:
Klimaet i Alentejo regionen er behageligt året rundt, allerede i marts kan temperaturen snige sig over 20 grader og i juli og august kan det blive over 30 grader om dagen, da ekspeditionerne i denne periode er ved kysten med sine køligere briser bliver det som regel ikke for varmt til at ríde. Der kan komme regn i tidligt forår og sent efterår.

Pas & Visum:
Portugal er medlem af EU og Danske statsborgere visum for ophold i Portugal, dog kræver myndighederne at du medbringer gyldigt pas ved rejse og ophold i landet.
Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her

Vaccinationer:
Generelt anbefaler vi at du altid har din difteri og stivkrampe (tetanus) vaccine opdateret ved alle rejser samt det kan være en god idé at få en Hepatitis A (Havrix/smitsom leverbetændelse) vaccination, da Hepatitis efterhånden begynder at være udbredt i hele verden. Læs mere på Statens Seruminstituts hjemmeside her

Forsikringer:
Du skal medbringe dit blå EU-sygesikringsbevis, der giver dig ret til samme offentlige sygehjælp som borgerne i det land du befinder dig i.

Ved rejser i EU lande, kræver vi, at du udover at medbringe det blå EU-sygesikringsbevis, også har dækning ved en rejseforsikring, således at du er dækket på nærmeste klinik og hospital uanset om dette er offentligt eller privat – samt at du også er dækket ved hjemtransport. Tjek også at rejseforsikringen dækker ved ridning og om det påkræves at du rider med ridehjelm for at forsikringen dækker. Vi samarbejder med Gouda og du kan læse mere om deres rejseforsikringer her

Rideferie
Rideniveau: **+
Periode april til november
Fastsatte datoer
7 nætter/6 dages ridning
2-5 timers ridning per dag
Maks. ryttervægt 90 kg
Gruppestørrelse: 6
Nærmeste lufthavn: Porto
Pris fra kr. 11.980

Advarsel: Dette er stærkt vanedannende            

 

POPULÆRE REJSER