Marokko – Ørken Ridt **+

Marokko – Ørken Ridt **+2019-11-02T08:18:14+01:00

Project Description

Rideekspedition – hele året
7 nætter/6 dages ridning – pris fra kr. 6.085

Afhængig af sæson, findes forskellige ridt mellem Sahara og anti-atlas – fra den golde ørken til de frugtbare dale ved foden af Atlas

Marokko ligger tæt på Europa, men har sin egen unikke kultur som følge af Berbernes, araberne, afrikanerne og europæernes indflydelse gennem århundreder.

I den sydligste del, ligger Sahara-ørkenen, men ørkenen er langt fra øde, her vil du finde daddelpalme oaser og Berber fællesskaber.

Disse rideekspeditioner vil give dig mulighed for at besøge eksotiske byer med deres farverige souks (basarer) og Kasbahs samt ride forbi fjerntliggende Berber landsbyer, hvis kulter er meget forbundet med heste.

Marokko’s klima varierer meget afhængig af årstid og hvor du befinder dig i landet, derfor flyttes hestene til forskellige steder, så temperaturen er behagelig til ridning.

Der er tre forskellige ekspeditioner

Ørken Kavalkade:
I rider sydøst fra Ouarzazate og passerer gennem Draa dalen, finder jeres vej mod ørkenen langs en smuk perlerække af oaser. Dette ridt er i den helt sydlige del af Marokko, tæt på Sahara og er den mest tempofyldte. Dette er den mest udfordrende af disse ekspeditioner.

Siroua Safran Ridt:
Dette er ekspedition gennem Siroua (udtales Sirwa) bjergregionen, som ligger mellem de høje Atlas og Anti Atlas bjergene. Safran er et meget værdifuldt krydderi i dette område og I vil ride forbi safran terrasser.

Rosendalen:
I rider fra Skoura palmelunden, en af de smukkeste oaser i syd og fortsætter til et område kendt for sine roser. Rosens essens anvendes i mange velkendte parfumeblandinger og eksporteres til hele verden. Der er en lang dag med 6 timer i sadlen, ellers er denne ekspedition ikke så udfordrende som de andre. 

Ridtet har vi kategoriseret til rideniveau **+ – læs mere om rideniveau klik her

Hestene er Berber Araber heste og består hovedsageligt af hingste.

De er godt skolede og velopdragne på ridtet – og det eneste du behøver at huske (som på alle ridt, men af endnu større betydning når du rider hingste) er, at holde god afstand til andre heste på alle tidspunkter.

Sadlerne er i engelsk stil af god kvalitet. Rytterne hjælper normalt med at strigle og sadle deres heste, men der er hjælp til rådighed hele tiden.

Tempoet er blandet, efter hvad der passer til terrænet og er hurtigt til tider. Du skal være sikker med at ride i åbent terræn samt i hurtigt tempo. Du skal udover, at være i rideform, også være i generel rimelig fysisk form, da der vil være flere gange, hvor du skal sidde af og lede hesten gennem stejle sektioner. Disse ridt er ikke velegnet til nervøse ryttere.

Terrænet varierer, nogle steder er meget stenet og kun velegnet til skridt, andre områder er grunden blød og derfor heller ikke velegnet til hurtigt tempo, men så snart terrænet tillader, vil der blive mulighed for at hæve tempoet. 

Maksimum vægt for ryttere (inklusiv ridetøj) er 90 kg, der er normalt maks. 10 ryttere i gruppen (udover guider).

Den første og sidste nat overnatter I på lodge og på resten af ekspeditionen i simple teltlejre. En følgebil møder jer til frokost, hvor det er muligt, og fortsætter derefter videre for at sætte teltlejren op.

I teltlejren overnattes i to-personers kuppeltelte, med et lille fortelt til bagage. Der vil blive sørget for en skummadras, men du skal selv sørge for at medbringe sovepose. Normalt hjælper alle med at sætte teltlejren op.

Der er et stort messetelt til at spise og slappe af i, der findes også et telt med separat badetelt, hvor du bliver udstyret med en stor spand varmt vand til et brusebad, dertil findes et kemisk toilet.

Der arrangeres også nogle hotelversioner af Ørken Kavalkade ridtet, her bor du i komfortable hoteller og riads undervejs.

Marokko – Ørken Kavalkade Telt Dagsprogram

 

Marokko – Ørken Kavalkade Hotel Dagsprogram

 

Marokko – Siroua Safran Ridt Dagsprogram

 

Marokko – Rosendal Dagsprogram

Point er givet ud fra skala:
5 = Helt fantastisk/Over al forventning
4 = Godt/Over middel
3 = Tilfredsstillende
2 = Utilfredsstillende
1 = Dårligt/Under al kritik

Bemærk: Vi redigerer ikke i vore kunders feedback. De synspunkter der måtte fremkomme, er vore kunders personlige og deles nødvendigvis ikke af Rid & Rejs.


Ørken Kavalkade – modtaget d. 29. november 2018

Hvordan var din rejse generelt set? 5

Fik du den rigtige hest udfra dine ridefærdigheder? 5
Var du tilfreds med ridningen, tempoet og/eller terrænet? 5
Hvordan var standarden for hestene, udstyret og evt. staldene? 5

Hvordan var standarden for dit værelse (komfort, faciliteter)?
 5
Hvordan var standarden for maden? 5

Fik du alle de informationer du behøvede? 5
Fik du alle informationer, således du følte dig sikkker på møde/transfertider og hvad du kunne forvente på riderejsen? 5

Vil du anbefale denne riderejse til dine venner? Ja


Siroua Safran ridt – modtaget 10. juli 2018

Hvordan var din rejse generelt set? 4

Fik du den rigtige hest ud fra dine ridefærdigheder? 5
Var du tilfreds med ridningen, tempoet og/eller terrænet? 5
Hvordan var standarden for hestene, udstyret og evt. staldene? 4
Jeg ved ikke om det var tilfældigt – men jeg red samme hest som på min forrige tur, en rutineret hest, hvilket var medvirkende til at jeg adskillige gange ‘agerede’ guide, når guidens ret unge hest var lidt tøvende 🙂

Hvordan var standarden for dit værelse (komfort, faciliteter)? 5
Hvordan var standarden for maden? 5
Både indkvartering og forplejning var upåklagelig

Fik du alle de informationer du behøvede? 4
Fik du alle informationer, således du følte dig sikker på møde/transfertider og hvad du kunne forvente på riderejsen? 4
Det er svært at sige – for vi er alle forskellige, nogle har brug for mange informationer, andre mindre, ligesom vi har forskellige forventninger. Det afhænger måske også af hvor rutineret rejsende man er

Vil du anbefale denne riderejse til dine venner? Ja
Meget kort transittid i Paris var nok medvirkende årsag til at vore kufferter ikke nåede med til Marrakech. Men heldigvis havde vi overnatningen i Marrakech, og de var kommet frem den næste morgen.
Ellers overordnet set en fin tur, og vejret var også med os.


Siroua Safran ridt – modtaget d. 17. juni 2018

Hvordan var jeres rejse generelt set? 4

Fik I den rigtige hest udfra jeres ridefærdigheder? 3
Var I tilfredse med ridningen, tempoet og/eller terrænet? 4
Hvordan var standarden for hestene, udstyret og evt. staldene? 3
Rejsen
Hvordan var din rejse generelt set? 4: da vi igen i år manglede vores kufferter, da vi ankom til Marrakech. Denne gang fik vi dem dagen efter. Vil efterfølgende fravælge Airfrance, hvis det er muligt.
Ridningen.
Hestene var ok og lærenemme, men manglede tilridningen. Der er stor forskel på de lovede heste og de meget unge heste, vi fik i år. Vores bukkede begge rigtig meget den første dag, og var svært at få dem til at gå i den retning, vi bestemte.
F.eks skulle vi over vand. Her red de andre væk og gemte sig i en kløft. Min hest var frustreret, da den ville med de andre, men ikke turde gå over gennem vandet. Vi klarede den, for guiderne kan jo godt se, at vi har prøvet dette før. Sådan gør vi jo også med vores egne, men det havde jeg ikke forventet på dette ridt. Jeg var i begyndelsen ikke tryg ved min hest, da den ikke kunne stå stille. Det blev den nu meget bedre til med tiden.
(R&R kommenterer: Kunder kan forespørge på bestemte heste, hvis de har en foretrukken hest. Men vi kommer aldrig til at kunne garantere at man får sin ønskede hest, da det afhænger om hesten på rejsetidspunktet er i form til at gennemføre ridtet og/eller er skadet el. andet. Dette blev kunderne gjort opmærksomme ved bestilling af rejsen. Vi beklager at det ikke var muligt at give kunderne deres ønskede heste)    

Hvordan var standarden for jeres værelse/telt (komfort, faciliteter)? 5
Hvordan var standarden for maden? 5

Helt fint som sidste år.

Fik I alle de informationer I behøvede? 5
Fik I alle informationer, således I følte jer sikre på møde/transfertider og hvad I kunne forvente på riderejsen? 5

Vil I anbefale denne riderejse til jeres venner? Ja
Marokkanerne er et meget venligt/smilende folkefærd. Vi blev budt på the i en landsby. Det var dejlig varmt og vinden blæste hele tiden, så vi ikke blev ødelagt af varmen. Guiderne og personalet var ok, selv om de ikke måtte spise eller drikke. Vi hjalp dem så godt vi kunne med hvil, når vi andre spiste.
Jeg undrer mig over, at I laver en safran trail, på et tidspunkt når safranen ikke blomstrer. Det er jo i oktober, så hvorfor ikke lave turen der. Men det skyldes vel, at I gerne vil have nogle, der rejser under ramadanen?


Datoer:
Ørken Kavalkade:

2019: 22.dec-29.dec // 29.dec-05.jan 2020
2020: 05.jan-12.jan // 02.feb-09.feb // 09.feb-16.feb // 01.mar-08.mar // 08.mar-15.mar // 15.mar-22.mar // 29.mar-05.apr // 11.okt-18.okt // 18.okt-25.okt // 15.nov-22.nov // 22.nov-29.nov // 20.dec-27.dec // 27.dec-03.jan 2021

Siroua Safran ridt:
2019: 13.okt-20.okt // 20.okt-27.okt
2020: 10.maj-17.maj // 17.maj-24.maj // 24.maj-31.maj // 20.sep-27.sep // 27.sep-04.okt // 04.okt-11.okt

Rosendalen:
2020: 19.apr-26.apr // 26.apr-03.maj // 03.maj-10.maj

Udsolgt!

Priser

 

 Ørken Kavalkade

 

Siroua Safran

 

Rosendalen

15.sept – 22.dec 2019

 

7.395,-

 

6.590,-

 

29.dec – 02. feb 2020

 

6.590,-

 

 

09.feb – 19.apr 2020

 

7.095,-

 

 

6.390,-

26.apr – 17.maj 2020

 

 

6.590,-

 

6.085,-

24.maj – 31.maj 2020

 

 

6.085,-

 

20.sep – 18.okt 2020

 

7.095,-

 

6.590,-

 

november 2020

 

6.590,-

 

 

13.-20. december 2020

 

7.095,-

 

 

20.dec – 03.jan 2021

 

6.935,-

 

 

* Der kommer et tillæg, hvis mindre end 3 deltagere har tilmeldt ridtet på reserveringstidspunktet:
Ørken Kavalkade kr. 2.820
Siroua Safran ridt kr. 2.265
Rosendalen kr. 2.920
Tillægget refunderes naturligvis, skulle flere deltagere tilmelde sig.

Tillæg for et én-persons telt koster kr. 340 og yderligere kr. 840 for hotel den første og sidste nat. Tillægget refunderes, hvis vi finder én du kan dele med.

INKLUDERET:
Ridning, alle måltider (fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på afrejsedagen), camping udstyr, transport Ouarzazate lufthavn t/r på bestemte tidspunkter samt bidrag til Rejsegarantifonden.

BETALES LOKALT:
Drikkevarer på hoteller, alkoholiske drikke samt drikkepenge (50EUR)

IKKE INKLUDERET:
Flyrejse Danmark – Ouarzazate t/r samt evt. transfer fra Marrakech (4 timer), hvis du flyver til denne lufthavn, rejse –og afbestillingsforsikringer.

NÆRMESTE LUFTHAVN: Ouarzazate

TRANSFER: Er inkluderet t/r Ouarzazate på bestemte tidspunkter. Vi kan arrangeret en transfer t/r Marrakech og koster €140 per bil per vej (betales lokalt).

Beliggenhed:
Marokko ligger i det nordvestlige Afrika, lige ud til Atlanterhavskysten. Disse ekspeditioner er i forskellige dele af det sydlige Marokko. Nærmeste lufthavn er Quarzazate, alternativt Marrakech (ca. 4-4½ times kørsel fra Ouarzazate).

Klima:
 Ørkenekspeditionerne opererer i det sydlige Marokko mellem oktober og maj, hvor dagstemperaturene kommer op på ca. 20 grader med kolde nætter. I april, maj og oktober vil dagstemperaturerne være varmere og nætterne ikke så ekstremt kolde. Regn er muligt, men forekommer sjældent.

Pas & Visum:
Danske statsborgere behøver ikke visum for turistophold i Marokko i op til 90 dage. Dit pas skal være gyldigt min. 3 måneder efter hjemrejsedato. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her

Vaccinationer:
Generelt anbefaler vi at du altid har din difteri og stivkrampe (tetanus) vaccine opdateret ved alle rejser samt Hepatatis A (Havrix/smitsom leverbetændelse), som er udbredt i hele verden. Du skal konsultere din læge eller vaccinationshus inden afrejse omkring evt. yderligere vaccinationer. Læs mere på Statens Seruminstituts hjemmeside her

Forsikringer:
Det Blå EU-Sygesikringsbevis dækker ikke i Kirgisistan og du skal derfor have en rejseforsikring der dækker sygdom, ulykke og hjemtransport for at deltage på dette ridt, tjek også at rejseforsikringen dækker ved ridning og om det påkræves at du rider med ridehjelm for at forsikringen dækker. Vi samarbejder med Gouda og du kan læse mere om deres rejseforsikringer her

Rideekspedition
Rideniveau: **+
Periode hele året
Fastsatte datoer
7 nætter/6 dages ridning
2-5 timers ridning per dag
Maks. ryttervægt 90 kg
Gruppestørrelse: 10
Nærmeste lufthavn: Ouarzazate/Marrakech
Pris fra kr. 6.085

Advarsel: Dette er stærkt vanedannende            

 

POPULÆRE REJSER

La recherche révolutionnaire défie les idées reçues et le jugement selon lequel le Viagra Super Active et ses médicaments sont contre-indiqués chez les patients atteints de priapisme.