Rideferiehele året
7 nætter/5 dages ridning – pris fra kr. 14.260

Med fast base på Cerro Lodge udforskes regnskoven med et miks af ridning og ikke-ride aktiviteter, tag hele familien med på eventyr

Cerro Lodge er et miljøvenligt projekt beliggende på en ranch i Tarcoles i den centrale del af Stillehavs regionen i Costa Rica. Lodgen er ligger midt i et af de vigtigste tilflugtssteder for Macao papegøjen.

Der er 8 bungalows med private badeværelser, swimming pool og en spiseplads. Disse er omgivet af træer, palmer, haver, og panoramaudsigt ud over Stillehavet, mangrove skove og Carara Nationalpark.

Hver ridedag vil du blive kørt fra Cerro Lodge til Maravilla – en tur på cirka 25 minutter. Fra Maravilla vil du ride ud og udforske de kystnære regnskove, mango plantager og bjergstier. I den nordlige del af Haciendaen er terrænet malerisk, overvejende fladt med bølgende bakker og skovklædte dale. Mod syd du rider over åbne sletter, store mango plantager og udforsker nogle af landets sekundære tørskove. Du kan ride gennem mangrove sumpe og flodmundinger til Stillehavet, ride langs kysten og ind i landet med spektakulær udsigt.

Et ophold på Cerro Lodge kan arrangeres for minimum to personer, normalt for syv nætterog programmet er meget fleksibel. Normalt vil du ankomme til med fly til San José sent aften og overnatte på et hotel nær lufthavnen. Den næste morgen, køres du til hestenes stald, hvor du bliver introduceret til hestene før du rider til Hacienda Maravilla (hestenes hjem under dit ophold på Cerro Lodge) og allerede her vil du få din første oplevelse af lydenei den majestætiske Galleri Skov.

I løbet af ugen vil du have fire dage på hesteryg og to dage med at udforske regnskoven fra et andet perspektiv.

Under hele opholdet, ledsages du af en professionel guide, som vil hjælpe dig med at identificere de aber du kan se eller høre, og de spektakulære tropiske fugle som parakitter, papegøjer og tukaner. Måske også leguaner, myreslugere eller krokodiller.

Der er pasningsservice for børn under 11 år.

Ridtet har vi kategoriseret til rideniveau ** – læs mere om rideniveau klik her

I rider på robuste lokale Criollo heste, som er mellem 142 cm og 152 cm i stangmål. De er villige, stærke og utroligt sikre på benene.

De er trænet i western ridning, neck reining, og rides oftest med hovedtøj uden bid (bosal). Der rides i modificerede McLellan sadler (westernsadler).

Dette er en afslappet rideferie med god ridning, som nok nydes bedst, hvis man har redet lidt før, da det kan være mange timer I sadlen under varme betingelser. Vigtigt er det, at du er åben for en ny ridestil og indstillet på til at takle noget varieret terræn på hesteryg. 

Maksimum vægt for ryttere (inklusiv ridetøj) er 95 kg, der er normalt maks. 8 ryttere i gruppen (udover guider)

Den første nat i Costa Rica er normalt på et komfortabelt hotel, ikke langt fra lufthavnen.

Cerro Lodge er en øko-venlig pragtfuldt beliggende lodge. Prisen er baseret på standard værelse med en-suite badeværelse  i selve Lodge bygningen, men det er muligt at opgradere for at 8 bungalows med en-suite badeværelse, der tilbyder vidunderlige udsigter. Dertil er der fællas spisesal og swimmingpool på lodgen.

Costa Rica – Regnskov & Eventyr Dagsprogram

 

Point er givet ud fra skala:
5 = Helt fantastisk/Over al forventning
4 = Godt/Over middel
3 = Tilfredsstillende
2 = Utilfredsstillende
1 = Dårligt/Under al kritik

Bemærk: Vi redigerer ikke i vore kunders feedback. De synspunkter der måtte fremkomme, er vore kunders personlige og deles nødvendigvis ikke af Rid & Rejs.


Modtaget d. 06. december 2023

Hvordan var din rejse generelt set? 4

Fik du den rigtige hest udfra dine ridefærdigheder? 4
Var I tilfredse med ridningen, tempoet og/eller terrænet? 5
Hvordan var standarden for hestene, udstyret og evt. staldene? 5
Startede på en hest, som var svær at drive frem og havde svært ved galop. Fik lov at skifte til en anden og noget mere frisk hest ved næste ridt. En større flok rideturister, som skulle ride hver dag, havde øjensynligt fået nogle virkelig gode heste, så de de var færdige med at ride omkring Cerro Lodge, kunne vi få lov at ride nogle af dem. Vi fik på den måde bedre og bedre heste, og det var virkelig fint.

Hvordan var standarden for dit værelse (komfort, faciliteter)? 5
Hvordan var standarden for maden? 5
Top.
Fornemt.

Fik du alle de informationer du behøvede? 4
Fik du alle informationer, således du følte dig sikker på møde/transfertider og hvad du kunne forvente på riderejsen? 5
En del af vores ferie var kør-selv.
Min rejsekompagnon vidste ikke, at det danske e-kørekort (APP) kun er gyldigt i Danmark. Kunne derfor ikke blive accepteret som fører af den lejede bil. Måske det kunne indgå som del af den generelle information?

Vil du anbefale denne riderejse til dine venner? Ja
At rejse med Rid og Rejs på rideferie til Costa Rica har beriget mig med mine hidtil største rideoplevelser. Det var helt nyt for mig at ride uden bid i ‘western style’, og det forekom intuitivt og ligetil.
Criollo hestene kan bevæge sikkert i alt terræn lige fra tæt jungle, op og ned ad mudrede skrænter, gennem floder til fri galop hen ad de tidevandsskabte sandstrande ud mod Stillehavet.
En af ridedagene var ridt med en ‘hestevisker’, som kunne få sin hest til at lægge sig og følge sig uden trækketov.
De varmeste anbefalinger til erfarne ryttere, som har mod på mere og lyst til at lære nyt og flytte grænser. Vil anbefale pausedage mellem de længste ridedage. Der er rige muligheder for kano, vandreture, zipline svævebaner mv. til at fylde disse dage.


Modtaget d. 28. november 2023

Hvordan var din rejse generelt set? 5

Fik du den rigtige hest udfra dine ridefærdigheder? 5
Var I tilfredse med ridningen, tempoet og/eller terrænet? 5
Hvordan var standarden for hestene, udstyret og evt. staldene? 5

Hvordan var standarden for dit værelse (komfort, faciliteter)? 5
Hvordan var standarden for maden? 5

Fik du alle de informationer du behøvede? 4
Fik du alle informationer, således du følte dig sikker på møde/transfertider og hvad du kunne forvente på riderejsen? 5

Vil du anbefale denne riderejse til dine venner? Ja


 

Datoer
Regnskov & Eventyr arrangeres for min. 2 personer, der er ingen fastsatte datoer og I kan ankomme alle ugens dage.

Priser
 
Regnskov & Eventyr (7 nætter) 14.260,-
Barn under 12 år 12.120,-
Tillæg for enkeltværelse 2.965,-

Der kommer et solo-rytter tillæg, hvis ridtet gennemføres for 1 person på kr. 9.990

Bemærk: Ride Prisen er baseret på kursen for USD nov 2023 – p.g.a. konstant svingende kurser, kan prisen derfor variere. Ved reservation/betaling af depositum, fastlåser vi den aftalte kurs/pris. Det betyder at din ride pris derefter ikke vil ændre sig uanset om kursen stiger eller falder.

INKLUDERET:
Ridning, overnatninger og transfers jf. program, næsten alle måltider, ridning og ikke-ride udflugter jf. program, engelsk talende guide, gebyr til Rejsegarantifonden.

BETALES LOKALT:
Måltider i San Jose, drikkevarer, drikkepenge ($10-13 per dag) og evt. afrejseskat fra Costa Rica (ca. $26)

IKKE INKLUDERET:
Flyrejse til San José t/r (fra København ca. fra kr. 7.600), afbestilling- og rejseforsikringer.

NÆRMESTE LUFTHAVN: San José

Beliggenhed:
Cerro Lodge ligger nær Carara Nationalpark, i den centrale Stillehavsregion, vest for San Jose. Nærmeste lufthavn er San Jose

Klima:
Costa Rica har tropisk klima og gennemsnitstemperaturen ved Stillehavet ligger mellem 22-30 grader, den tørre tid ligger fra december til april, i perioden maj til august må der påregnes noget regn og tordenstorme, dog mest om eftermiddagen, de vådeste måneder ligger i september til november. 
I det centrale Costa Rica, hvor rideekspeditionen også opererer, er det en smule køligere med en gennemsnitstemperatur mellem 18-26 grader, regnsæsonen ligger i perioden maj til november, ofte i form af regnbyger om eftermiddagen.

Pas & Visum:
Danske statsborgere behøver ikke visum for turistophold i Costa Rica i op til 90 dage. Passet skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemrejsedato.
Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her

Vaccinationer:
Generelt anbefaler vi at du altid har din difteri og stivkrampe (tetanus) vaccine opdateret ved alle rejser samt Hepatitis A (Havrix/smitsom leverbetændelse), som er udbredt i hele verden. Costa Rica betegnes som et low-risk Malaria område, det anbefales at du konsulterer din læge eller vaccinationshus for seneste opdateringer inden afrejse.  Læs mere på Statens Seruminstituts hjemmeside her

Forsikringer:
Det Blå EU-Sygesikringsbevis dækker ikke i Costa Rica, du skal derfor have en rejseforsikring der dækker sygdom, ulykke og hjemtransport for at deltage på dette ridt, tjek også at rejseforsikringen dækker ved ridning og om det påkræves at du rider med ridehjelm for at forsikringen dækker. Vi samarbejder med Gouda og du kan læse mere om deres rejseforsikringer her

Rideferie
Rideniveau: **
Periode hele året
Valgfri ankomstdag
7 nætter/5 dages ridning
3-5 timers ridning per dag
Maks. ryttervægt 95 kg
Gruppestørrelse: 8
Nærmeste lufthavn: San Jose
Pris fra kr. 14.260

Advarsel: Dette er stærkt vanedannende            

 

POPULÆRE REJSER