Project Description

Rideekspeditionjuli-august & november-marts
8 nætter/6 dages ridning – pris fra kr. 15.490

En eventyrlig ekspedition gennem tropisk regnskov på lokale criollo heste fra Carara Nationpark til Stillehavet

Costa Rica er et vidunderligt land at udforske på hesteryg. Det varierede terræn, landskaber og dyreliv gør landet til en perfekt ridedestination.

Siden starten har Costa Rica’s historie været tydeligt forbundet med cowboy eller ”Sabanero” livet. Selv i dag, i det moderne, Costa Rica er traditionerne og kulturen fra tidligere tider stadig levende og man kan stadig se Sabaneros arbejder med kvæget på landet.

På Vildmarksridtet vil du ride i den tropiske skov, bevidne den enestående naturlige mangfoldighed og få et indblik i det lokale landlige liv. Undervejs kan du være heldig og se f.eks. ara, papegøjer, parakitter, tukaner, aber, næsebjørn, dovendyr og måske endda den sky jaguarondi, en lille vildkat.

Dette eventurlige ridt giver dig mulighed for at udforske uberørte tropiske landskaber i et område, der er mødestedet mellem den mesoamerikanske og den sydamerikanske flora og fauna, en kombination af forskellige klimazoner, herunder tågeskove og lavlandskove.

Eventyret begynder i området omkring Carara Nationalpark, der er berømt for sin biodiversitet. Ruten tager jer fra Carara Nationalpark til Finca Galán i de fjerntliggende Turrubares-bjergene. Her udforsker I på hesteryg fantastisk tropisk skov, landbrugsjord og høje kystområder. Sidste del af ruten tager jer fra Finca Galán til Stillehavets kyst.

Dette er en ekspedition, et ridevenetyr, og du må have en fleksibel tilgang og være parat til at ”bare følge strømmen”, skulle vejrforholdene eller terrænet nødvendiggøre en ændring af ruten.

Ridningen har vi kategoriseret til rideniveau **+ – læs mere om rideniveau klik her

I rider på robuste Criollo heste, som er mellem 142 cm og 152 cm i stangmål. De er villige, stærke og utroligt sikre på benene.

De er trænet i western ridning, neck reining, og rides oftest med hovedtøj uden bid (bosal). Der rides i modificerede McLellan sadler (westernsadler).

Du skal kunne beherske alle gangarter, være i form til mange timer i sadlen, i varmen, og være åben for at prøve en anden ride stil. Du skal være sikker nok i sadlen til at kunne takle varieret terræn, det inkluderer at krydse floder og på stejle skråninger.

På grund af terrænet vil det meste af ridtet foregå i skridt, men der kan blive mulighed for lidt jog (en slags ”siddende” trav) og rolig galop.

Maksimum vægt for ryttere (inklusiv ridetøj) er 95 kg, der er normalt maks. 6 ryttere i gruppen (udover guider).

Den første og sidste nat overnattes på et komfortabelt hotel i San Jose. Under selve ridtet vil I bo autentisk på simple lodges, som reflekterer det landlige Costa Rica.

Park Inn, San Jose
Første og sidste nat tilbringes normalt på Park Inn hotel, som ligger 18 km fra lufthavnen og kun 3 blokke fra byens hovedgade Paseo Colón. Hotellet ligger nær Nationalmuseet, Jade museet og kunstmuseet. Hvert værelse har gratis WiFI, minibar, kaffemaskine og fladskærms-tv.

Rio Carara Lodge
Anden og tredje nat tilbringes på Rio Carara Lodge, som ligger et afsidesliggende sted i Carara Nationalpark. Der er ingen naboer i nærheden, så atmosfæren er meget rolig. Der er ingen elektricitet og maden tilberedes på et traditionelt brændekomfur. I overnatter i et rustikt traditionelt familiehjem omgivet af en stor veranda med hængekøjer. Der er tre soveværelser; et dobbeltværelse og to værelser med køjesenge.

Finca Galán
De næste 3 nætter overnatter i på den fjerntliggende Finca Galán, en økologisk farm i Turrubares bjergene. Der er tre soveværelser og to badeværelser; et dobbeltværelse, et to-sengsværelse og et værelse med køjesenge. I det lille opholdsrum findes to sofaer. Vandet kommer fra en naturlig kilde og der er ingen elektricitet, al maden tilberedes over et gaskomfur og aftenerne tilbringes i stearinlysets skær. Udenfor findes en overdækket veranda med hængekøjer.

Palenque Mata de Platano
Den andensidste nat tilbringes på Palenque Mata de Platano. Denne pub ligger ved Turrubaritos floden og fungerer som stop for de lokale, der ønsker et måltid mad, en øl eller en overnatning. Palenque Mata de Platano har 4 soveværelser med faner ovenpå baren og restauranten.

Costa Rica – Vildmarksridt Dagsprogram

 

Se tilbagemeldinger fra tidligere deltagere hos vores engelske partner In The Saddle – klik her

Datoer:
2020: 21.jan-29.jan // 11.feb-19.feb // 17.mar-25.mar // 07.apr-15.apr // 28.apr-06.maj // 26.maj-03.jun // 21.jul-29.jul // 11.aug-19.aug // 24.nov-02.dec

Pris:
Vildmarksridt kr. 15.490,-

Der er ikke mulighed for at tilkøbe enkeltværelse på dette ridt, og du må derfor være villig til at dele værelse, dog kan enkeltværelse tilkøbes på hotellet i San Jose, tillæg for enkelt værelse i San Jose (2 nætter) ca. kr. 700

Bemærk: Prisen er baseret på kursen for USD dec 2019 – pga. konstant svingende kurser, kan prisen derfor variere. Ved reservation/betaling af depositum, fastlåser vi den aftalte kurs/pris. Det betyder at din ride pris derefter ikke vil ændre sig uanset om kursen stiger eller falder.

INKLUDERET:
Ridning, næsten alle måltider, transfer San Jose t/r samt bidrag til Rejsegarantifonden.

BETALES LOKALT:
Frokost og aftensmad i San Jose (første og sidste dag), drikkevarer, afrejseskat San Jose lufthavn og drikkepenge ($10-13 per dag)

IKKE INKLUDERET:
Flyrejse til San Jose t/r (fra København ca. fra kr. 6.000), afbestillings- og rejseforsikring.

NÆRMESTE LUFTHAVN: San Jose

TRANSFER: Er inkluderet fra San Jose

Rideekspeditionen finder sted i Stillehavets kystområde vest for San Jose. Der rides fra de frodige regnskove i Carara Nationalpark op i høje kystnære Turrubares og Potentiana bjergkæder.

Klima:
Costa Rica har tropisk klima og gennemsnitstemperaturen ved Stillehavet ligger mellem 22-30 grader, den tørre tid ligger fra december til april, i perioden maj til august må der påregnes noget regn og tordenstorme, dog mest om eftermiddagen, de vådeste måneder ligger i september til november, hvor oktober er den vådeste måned. Men selv i de vådere måneder er regnen normalt ikke vedholdende eller “monsun-lignende”. Maj og november er overgangs måneder, det kan regne, men regnen ville ikke være lige så tung. Costa Rica er et tropisk land og derfor bør du være forberedt på regn uanset tidspunkt på året. 

Pas & Visum:
Danske statsborgere behøver ikke visum for turistophold i Costa Rica i op til 90 dage. Passet skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemrejsedato.
Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her

Vaccinationer:
Generelt anbefaler vi at du altid har din difteri og stivkrampe (tetanus) vaccine opdateret ved alle rejser samt Hepatitis A (Havrix/smitsom leverbetændelse), som er udbredt i hele verden. Costa Rica betegnes som et low-risk Malaria område, det anbefales at du konsulterer din læge eller vaccinationshus for seneste opdateringer inden afrejse.  Læs mere på Statens Seruminstituts hjemmeside her

Forsikringer:
Det Blå EU-Sygesikringsbevis dækker ikke i Costa Rica, du skal derfor have en rejseforsikring der dækker sygdom, ulykke og hjemtransport for at deltage på dette ridt, tjek også at rejseforsikringen dækker ved ridning og om det påkræves at du rider med ridehjelm for at forsikringen dækker. Vi samarbejder med Gouda og du kan læse mere om deres rejseforsikringer her

Rideekspedition
Rideniveau: **+
Periode juli-august & november-marts
Fastsatte datoer
8 nætter/6 dages ridning
4-7 timers ridning per dag
Maks. ryttervægt 95 kg
Gruppestørrelse: 6
Nærmeste lufthavn: San Jose
Pris fra kr. 15.490


Advarsel: Dette er stærkt vanedannende