Ridesafarihele året
7 nætter/6 dages ridning – pris fra kr. 13.375

Omgivet af nogle af Sydafrika’s højeste bjerge findes et paradis for hesteelskere, en lodge med eget stutteri og over 200 heste

Moolmanshoek er en hesteelskers paradis – med to prisvindende stutterier – Sydafrikanske Boerperd og Araber distance heste, lever der mere end 200 heste på Moolmanshoek, hvor de bliver opdrættet, trænet og redet.

Hestene til gæsterne er mest Boerperds, men afhængig af konkurrenceprogrammet og din rideerfaring, kan du komme til at ride én af distancehestene, som er i træning.

Moolmanshoek er beliggende i skyggen af Witteberg bjergene nær grænsen til Lesotho. Dette vildtreservat og fredede område, er konverteret fra landbrugsjord til nu at være hjemsted for en mangfoldighed af vildtlevende dyr, herunder springbok, sort gnu, blesbok, zebra, eland, oryx (Gemsbok) og mange andre dyr, der historisk er hjemmehørende i området. Mange fuglearter ses også i reservatet, mens en stor variation af plantearter gror på bjergskråningerne og ind i de smukke skovklædte slugter.

Nyd lange rolige galopstræk, enten på sletterne blandt de vilde dyr eller på de kuperede stier, der løber ind i bjergene. Bliv udfordret af klatring i bjergene mens du imponeres over sin hests sikkerhed på benene. Du vil også ride gennem flokke af Moolmanshoek´s unge heste, de opvokser vildt i bjergene og som resultat af dette er hestene fantastisk sikre på benene.

Ridtet har vi kategoriseret til rideniveau **+ – læs mere om rideniveau klik her

Hestene til gæsterne er mest Boerperds, men afhængig af lodgens konkurrenceprogram og din rideerfaring, kan du dog komme til at ride én af de  distanceheste, der er i træning.

For at få det meste ud af ridningen på Moolmanshoek, skal du være en kompetent rytter. I form og sikker i alle gangarter. Dog kan mindre erfarne rytter ride kortere ture fra lodgen.

Der er et vidunderligt rideterræn på de græsklædte sletter og masser af muligheder for lange rolige galopstræk. Hestene falder ind i en skøn rytme og fortsætter så længe rytterne beder om det. Stierne i bjergene byder på fantastiske udsigter over reservatet. Ridningen i bjergene kan være teknisk udfordrende, hvor hestene skal klatre både op og ned på sten, men de er fantastisk sikre på deres hove. Ridtet anbefales ikke til folk med højdeskræk.

Hestene rides mestendels med normale to-delte bid. Sadlerne er komfortable Sydafrikanske trailsadler (McClellan), som er designet til mange timers ridning.

Maksimum vægt for ryttere (inklusiv ridetøj) er 96 kg, der er normalt maks. 8 rytter (ekskl. guide) i gruppen.

Lodgen og værelserne blev bygget i 1990, udfra de allerede eksisterende farmbygninger.

Der findes 6 Luksus og 6 Klassisk værelser.

Klassisk værelser har enten brusebad eller badekar. Der er 3 med to enkeltsenge og 3 med dobbeltseng.

Luksus værelser er en anelse større, har bedre udsigter og har både brusebad og badekar. Alle Luksus værelser har dobbeltseng.

Der er også et billard rum, bar, bibliotek og et sol/lounge værelse på førstesalen, som har pragtfuld udsigt over reservatet og bjergene.

Der er ikke et fast rideprogram på Moolmanshoek og al ridning bliver skræddersyet for at tilpasse gæsterne.

Du rider i ca. 5 til 6 timer om dagen. Nogle dage returnerer I til lodgen for frokost andre dage rider I ud hele dagen og en picnic frokost bliver kørt ud til jer.

Når du ikke rider, kan du enten vælge at slappe af med en god bog eller deltage i Game Drives.

Se tilbagemeldinger fra tidligere deltagere hos vores engelske partner In The Saddle – klik her

Datoer:
Åben hele året og du kan ankomme alle ugens dage for min. 4 nætter – vi anbefaler 7 nætter

20.okt-31.okt 2024 – Udsolgt!

Priser 7 nætter 2024
Dobbeltværelse Enkeltværelse
Klassisk værelse 13.375,- 14.730,-
Luksus værelse 13.840,- 15.315,-


Bemærk: Ride Prisen er baseret på kursen for ZAR maj 2024 – p.g.a. konstant svingende kurser, kan prisen derfor variere. Ved reservation/betaling af depositum, fastlåser vi den aftalte kurs/pris. Det betyder at din ride pris derefter ikke vil ændre sig uanset om kursen stiger eller falder.

INKLUDERET: 
7 nætter i valgte værelseskategori, alle måltider, husets vin (½ flaske) til frokost og aftensmad, 1 sundowner drink, kaffe og te til måltiderne, ridning, 1x game drive, benyttelse af vandrestierne, lokale skatter, nationalpark gebyrer og bidrag til Rejsegarantifonden.

BETALES LOKALT:
Transport t/r til Moolmanshoek, andre drikkevarer, drikkepenge samt evt. andre aktiviteter såsom Game Drives i 4-hjuls trækker, rappelling, High Rope klatring samt tøjvask og babysitting.

IKKE INKLUDERET:
Flyrejse til Johannesburg (fra København ca. fra kr. 5.500) eller Bloemfontein t/r samt transport til Moolmanshoek t/r

NÆRMESTE LUFTHAVN: Johannesburg eller Bloemfontein

TRANSFER: Er ikke inkluderet og koster fra Johannesburg ZAR11.900 per bil t/r (ca. 4.700 kr – op til 2 personer). Transfer er også muligt fra Bloemfontein og koster ZAR5.600 per bil t/r (ca. 2.380 kr – op til 3 personer). Transfer betales lokalt og betalingen deles op mellem dem som deler transporten.

Beliggenhed:
Moolmanshoek ligger i Fickburg distriktet i Eastern Free State 35 kilometer fra grænsen til Lesotho og ca. 3½ times kørsel syd for Johannesburg. Nærmeste lufthavn er indenrigslufthavn er Bloemfontein og internationale lufthavn er Johannesburg.

Klima:
Sydafrika ligger syd for ækvator og har derfor modsatte årstider af Danmark. Sommeren er fra december til februar med dagstemperaturer der rangerer fra 15-32 grader, der er mulighed for regn i denne periode. Juni til august er vinter, hvor temperaturer kan falde til frysepunktet om natten, mens dagstemperaturen kan komme op på milde 17 grader.

Pas & Visum:
Danske statsborgere behøver visum for turistophold i Sydafrika, hvilket opnås ved ankomst. Passet skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemrejsedato og skal have to blanke sider overfor hinanden.
Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her

Vaccinationer:
Generelt anbefaler vi at du altid har din difteri og stivkrampe (tetanus) vaccine opdateret ved alle rejser samt Hepatitis A (Havrix/smitsom leverbetændelse), som er udbredt i hele verden. Du skal konsulterer din læge eller vaccinationshus for seneste opdateringer inden afrejse. Læs mere på Statens Seruminstituts hjemmeside her

Forsikringer:
Det Blå EU-Sygesikringsbevis dækker ikke i Sydafrika, du skal derfor have en rejseforsikring der dækker sygdom, ulykke og hjemtransport for at deltage på dette ridt, tjek også at rejseforsikringen dækker ved ridning. Vi samarbejder med Gouda og du kan læse mere om deres rejseforsikringer her

Ridesafari
Rideniveau: **
Periode hele året
Valgfri ankomst- & afrejsedag
7 nætter/6 dages ridning
5-6 timers ridning per dag
Maks. ryttervægt 96 kg
Gruppestørrelse: 8
Nærmeste lufthavn: Johannesburg
Pris fra kr. 13.375

Advarsel: Dette er stærkt vanedannende            

 

POPULÆRE REJSER