Project Description

Rideferie – hele året
7 nætter/6 dages ridning – pris fra kr. 7.040

Bjergkæden midt på Kreta med høje bjergpas, frodige plateauer, dybe kløfter og turkisblåt hav – her er dejlig ridning for alle, store som små
Den største af de Græske øer, Kreta, ligger i den sydlige del af det Ægæiske hav og kendetegnes med en stor bjergkæde, som går fra øst til vest i midten af øen. Høje bjergpas og frodige plateauer strækker sig ned i dybe kløfter for til sidst at give plads til hvide sandstrande og turkisblåt hav.

Kreta er en populær turistdestination, men formår at bibeholde sin unikke karakter og rige mytologi som associeres med de gamle græske guder og den minoiske civilisation. Kreta har en strategisk position mellem tre kontinenter, hvilket har givet øen en farverig historie og beviselige aftryk af de mange kulturer, der har påvirket Kreta; fra det berømte minoiske palads Knossos og venetianske labyrinter til middelalder slotte, renæssancehuse, osmanske moskeer og byzantinske klostre.

I nærheden af byen Avdou, på en bakke med udsigt over Aposelemis søen, ligger hotellet og det nærtliggende ridecenter, som er et ideelt sted at udforske øen på hesteryg. Et landligt område, oversået med oliventræer, Kermes egetræsskove og små landsbyer, hvor der er plads til endeløs ridning samtidig med komfort til afslapning. Forskellige programmer gør det muligt for alle at ride, uanset rideerfarenhed.

Lassithi Trek – Rideniveau **+
7 nætter ridetrek gennem Dikti bjergkæden på fastsatte datoer i marts til juni og igen i september til november. Du vil ride mellem 3 og 6 timer dagligt og dække en distance på total 200 km over ugen. Det er en cirkulær rute, hvor du overnatter på hotellet i Avdou samt i gæstehuse i Magoulas og Keratokambos undervejs.

Panorama Ridt – Rideniveau **
Med fast base på hotellet, rider du hver dag ud på tur. Hvert daglig ridt ud i Langada dalen er på ca. 3 til 4 timer dagligt, tempoet inkluderer trav og rolig galop. Denne rideferie tillader at du kan ankomme- og afrejse alle ugens dage og løber hele året, bortset fra de varmeste måneder juli og august. Ved et 7 nætters ophold, rider du 6 dage og der i alt 22 timers ridning inkluderet over ugen.

Sol & Ridning – Rideniveau **
En mere afslappende ferie med to-timers rideture enten om tidligt formiddag eller aftenen. Formiddagens ridt er langsommere med normalt kun et kort roligt galopstræk, hvor eftermiddagens ridt er en anelse mere udfordrende. Denne rideferie er ideel for en familie eller gruppe af venner og medrejsende ikke-ryttere, da der vil være fint med tid til at besøge stranden eller udforske de omkringliggende områder. På denne rideferie kan du ankomme- og afrejse alle ugens dage. Ved et 7 nætters ophold, rider du 6 dage og der i alt 12 timers ridning inkluderet over ugen.

Lær at Ride – Rideniveau *
Der er to forskellige programmer; Begynder kursus for ryttere, som aldrig har redet før eller Starter Kursus for ryttere, som har haft nogle få ridelektioner eller har redet lidt tidligere, og gerne vil forbedre sin grundlæggende ridning. Et ugekursus vil inkludere en kombination af privat- og gruppelektioner med rideture i området. Lektioner i hestepleje (strigling og opsadling) er også inkluderet. Ved et 7 nætters ophold, rider du 6 dage og der i alt 6 timers ridning inkluderet over ugen.

Familie Ferie – Rideniveau *
Børn er velkomne på hotellet året rundt, der er mulighed for at bo i et familieværelse og hele familien kan ride. Der er forskellige rideprogrammer afhængig af alder og rideerfarenhed. Børn er også velkomne i stalden, hvor de kan hjælpe med at fodre og strigle hestene.

Hestene i stalden inkluderer araber, fuldblod, varmblod og andalusiere, de er udvalgt specifikt for deres temperament og udholdenhed. De er sikre på benene i bjergene og afslappede, men stadig fremadgående, på rideturene, hvilket gør dem velegnede for ryttere på alle rideniveauer.

Det bor et åbent staldmiljø, hvor heste og ponyer frit selv vælger om de vil gå ud udenfor eller vil være i deres bokse. Alle hestene trænes jævnligt fra jorden og al læring er baseret på klassisk dressur træning med inspiration fra Xenophon’s ridefilosofi. Der rides i engelsk ridestil, men med løse/lette tøjler.

Lassithi Trek er for erfarne ryttere, som kan ride i alle gangarter, i balance til at hjælpe hestene over mere svært terræn og i form til at tilbringe op til 6 timer i sadlen dagligt.

Panorama ridt er for øvede ryttere, som kan kontrollere en hest i skridt, trav og rolig galop samt i en gruppe i udendørs terræn. Der rides i gennemsnit 4 timer dagligt. Børn fra 12 år, som er erfarne ryttere og kan kontrollere en hest i alle gangarter, kan ride med ud på 2 timers, dette vil blive vurderet dernede.

Sol & Ridning er for ryttere som føler sig rimelig komfortabel i skridt, trav og rolig galop. Der rides dagligt på 2-timers tur ud i Langada dalen. Børn fra 12 år, som er erfarne ryttere og kan kontrollere en hest i alle gangarter, kan ride med ud på 2 timers rideture, dette vil blive vurderet dernede.

Lær at ride, der er to forskellige programmer; et for helt nybegyndere og et for ryttere, som har haft nogle ridelektioner eller har redet tidligere og gerne vil forbedre deres færdigheder. Begge inkluderer en kombination af lektioner i gruppe og enelektioner samt lektioner i strigling og opsadling af hesten. Der er 6 timers ridning inkluderet over en uges ophold. Børn fra 12 år kan deltage.

Familie Ferie; børn fra 4 år kan nyde 10 minutters trækketure. Børn fra 6 år kan få private ½-times lektioner i longeline. Børn fra 8 år (som kan skridte og trave) tilbydes en sjov uge med ponylege, de får lov at opleve lektioner i longeline på ridebanen, voltering, mounted games, ridning uden sadel samt at hjælpe med at fodre og pleje hestene.  Bemærk at der er ingen børnepasning til rådighed, så børnene skal være under opsyn af mindst én forælder hele tiden.  

Maksimum vægt for ryttere (inklusiv ridetøj) er 90 kg, der er normalt maks 10 ryttere i gruppen (ekskl. guider).

Du bor på Velani Country Hotel, som ligger en kort gåtur fra staldene. På Velani Country Hotel er der 12 rummelige værelser med en-suite badeværelse samt en privat terrasse eller veranda. Alle værelser har føntørrer, tv, køleskab og air conditioner. Hotellet har en personlig, familiær atmosfære. Der er en stor infinity pool samt en separat børnepool. Restauranten byder på lækker traditionel hjemmelavet mad. Ejendommen har sin egen grøntsags-, krydderi- og frugthave, som forsyner restauranten ned friske produkter hver dag. Oliven olien er også produceret fra ejendommens oliventræer.

Når du ikke rider kan du lære alt om det græske køkken, tage yoga lektioner og få massage behandlinger (mod ekstra betaling), tage på fuglekiggeri ved Aposelemis søen, være aktiv på de mange cykel eller vandre ruter i området (cykelleje betales lokalt, men det er en god idé at forhåndsbooke cykler)

På Lassithi Trek bor du også i to andre lokale gæsthuse:

Du tilbringer én nat på Hotel Dionyssos, Magoulas. Det er en traditionel familiedrevet taverne, som serverer produkter fra ejerenes farm på Lassithi plateauet. Her findes 6 værelser med en-suite badeværelse, de har enten to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Og én nat tilbringes på Finikas Apartments i Keratokambos.

Kreta Lassithi Trek Dagsprogram

 

Kreta Panorama Ridt Dagsprogram

 

 

Se tilbagemeldinger fra tidligere deltagere hos vores engelske partner In The Saddle – klik her

Datoer:
Panorama Ridt åben hele året, bortset fra juli og august, Sol & Ridning åben i juli og august, Lær at Ride samt Familie Ferie åben hele året. På disse rideferier kan du ankomme og afrejse alle ugens dage, minimum ophold er 3 nætter, men vi anbefaler 7 nætter.

07.sep-28.sep // 14.okt-19.okt // 04.nov-09.nov – Udsolgt!

Lassithi Trek er på fastsatte datoer i marts-juni & september-november

Lassithi Trek:
2019: 08.sep-15.sep // 22.sep-29.sep // 13.okt-20.okt // 03.nov-10.nov

Priser: 
Lassithi Trek7 nætter
01.juli – 20. oktober 20199.510,-
03.-10. november 20198.975,-
  
Panorama Ridt (ca. 22 timers ridning)
7 nætter
01.september-03.november 20197.570,-
04.november-14.december 20197.040,-
15.december-08.januar 20207.570,-
09.januar – 21.marts 20207.495,-
  
Sol & Ridning (ca. 12 timers ridning)
7 nætter
01.juli-03.november 20196.315,-
04.november – 14.december 20195.785,-
15.december – 08.januar 20206.315,-
09.januar – 21.marts 20206.205,-
  
Lær at Ride (ca. 6 timers ridning)
7 nætter
01.juli-03.november 20196.165,-
04.november-14.december 20195.635,-
15.december-08.januar 20206.165,-
09.januar – 21.marts 20205.975,-
  
Børneprogram (ca. 6 timers ridning) 
01.juli – 03.november 2019
3.580,-
04.november – 14.december 2019
3.050,-
15.december – 08.januar 2020
3.580,-
09.januar – 21.marts3.315,-

Der er intet tillæg for enkeltværelse, hvis du er villig til at dele. Ellers er der et tillæg på kr. 1.330 for at garantere et enkeltværelse.

Ovenstående priser er baseret på et værelse med have terrasse, det er muligt at opgradere til Panorama view værelse – der forefindes også familieværelser med sammenhængende døre mellem værelserne – kontakt os for pris på dette.

INKLUDERET:
Ridning jf. valgte program, alle måltider fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på afrejsedagen samt bidrag til Rejsegarantifonden.

BETALES LOKALT:
Drikkevarer, dessert & is samt drikkepenge.

IKKE INKLUDERET:
Flyrejse Danmark – Kreta t/r, transfer lufthavn t/r samt afbestilling- og rejseforsikringer.

NÆRMESTE LUFTHAVN: Heraklion eller alternativt Chania

TRANSFERS: Er ikke inkluderet. Vi kan arrangere transfer Heraklion lufthavn t/r til kr. 760 per bil (op til 4 personer). Alternativt ligger Chania lufthavn ca. 185 km fra ridecenteret, hvorfra det anbefales det at leje bil og selv køre. 

Beliggenhed:
Kreta er den største af de Græske øer og ligger i den sydlige del af det Ægæiske hav. Hotellet ligger i nærheden af byen Avdou små 37 km fra Heraklion lufthavnen og godt 183 km fra Chania lufthavnen.
 
Klima:
Kreta har primært middelhavsklima med varme, nogle gange fugtige, somre og milde vintre. December til marts de køligste måneder med en daglig gennemsnitstemperatur på 16-17 grader. I april, maj, oktober og november er den gennemsnitlige dagstemperatur på omkring 20-24 grader, de varmeste måneder er juli og august hvor gennemsnitstemperatur når op på godt 30 grader. Det meste regn falder fra november til marts, men da der rides i bjergene, skal du altid være forberedt på regn og køligere temperaturer om aftenen, bortset fra midt på sommeren (juni, juli og august).

Pas & Visum:
Grækenland er medlem af EU og Danske statsborgere behøver ikke visum for ophold i Grækenland, dog kræver myndighederne at du medbringer gyldigt pas ved rejse og ophold i landet. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her

Vaccinationer:
Generelt anbefaler vi at du altid har din difteri og stivkrampe (tetanus) vaccine opdateret ved alle rejser samt det kan være en god idé at få en Hepatitis A (Havrix/smitsom leverbetændelse) vaccination, da Hepatitis efterhånden begynder at være udbredt i hele verden. Læs mere på Statens Seruminstituts hjemmeside her

Forsikringer:
Du skal medbringe dit blå EU-sygesikringsbevis, der giver dig ret til samme offentlige sygehjælp som borgerne i det land du befinder dig i.
Ved rejser i EU lande, kræver vi, at du udover at medbringe det blå EU-sygesikringsbevis, også har dækning ved en rejseforsikring, således at du er dækket på nærmeste klinik og hospital uanset om dette er offentligt eller privat – samt at du også er dækket ved hjemtransport. Tjek også at rejseforsikringen dækker ved ridning og om det påkræves at du rider med ridehjelm for at forsikringen dækker. Vi samarbejder med Gouda og du kan læse mere om deres rejseforsikringer her

Rideferie
Rideniveau: *
Periode hele året
Fastsatte datoer samt valgfri ankomst- og afrejsedag
7 nætter/6 dages ridning
2-6 timers ridning per dag
Maks. ryttervægt 90 kg
Gruppestørrelse: 10
Nærmeste lufthavn: Heraklion
Pris fra kr. 7.040

Advarsel: Dette er stærkt vanedannende