Hestene på vore ridt arbejder hårdt, uge efter uge, og selvom udstyret er i orden og de jævnligt får pauser, er en af de større udfordringer for den hesteansvarlige, at sikre at hestene ikke får ømme, eller udvikler dårlige, rygge. Selvom vi i Danmark har større og/eller mere kraftigt byggede heste, kan disse typer heste ofte ikke være tilgængelige i andre lande, eller er velegnede for ridt i varmen/terrænet i det respektive land.

Derfor har mange af vore ridt en maksimum vægt for ryttere på 85 kg – andre på 90 kg.

Denne begrænsning er ikke nødvendigvis sat efter eksakt videnskab; da en høj erfaren rytter, som måske er på kant med vægtgrænsen, kan ride en hest med mindre belastning på dens ryg end en mere uerfaren rytter. Derfor må du endelig kontakte os for at forhøre dig hos os.

Vi har et godt udvalg af destinationer for ryttere der vejer mere end 90 kg. Disse ridt har enten velegnede heste eller har nok heste gående til at rytteren kan skifte hest jævnligt (f.eks. i Island). I nogle tilfælde skal du betale et gebyr, der sikrer dig en ekstra hest på ridtet.

Nogle gange findes der et begrænset antal velegnede heste på et ridt, som kan have ryttere på vægtgrænsen og når du kontakter os for at forespørge plads, oplys venligst din vægt, så vi kan sikre at der er en passende hest til rådighed for dig.

Giv os også besked, hvis din vægt ændrer sig væsentligt inden din afrejse, da det kan have indflydelse på hvilken hest du skal tildeles på ridtet.