Project Description

Ridesafari – hele året
8 nætter/8 dages ridning – pris fra kr. 31.650

Kombiner ridesafaris i et af Afrikas største vildnis områder mens Kilimanjaro troner i baggrunden med komforten på en luksus lodge

Med Kilimanjaro i baggrunden vil du ride over det velkendte typiske og dyrerige Østafrikanske landskaber – fra de majestætiske Chyulu Hills til Amboseli´s åbne sletter.

Du vil ride ud i del af Afrikas største vildt områder – med adgang til et areal der dækker godt 5.665 km2 inklusiv adgang til 2 naturparker. Ol Donyo lodge byder på ridesafaris i et af de største områder af beskyttet vildmark i Afrika i dag.

Nyd ridesafaris gennem en stor variation af ægte utæmmede og uindhegnede øko-systemer, fra den åbne savanne i lavlandet, gennem tætte akacie skove, til de berømte Chyulu Hills. Chyulu Hills er den yngste vulkanske bjergkæde i Afrika, de sidste vulkanske aktiviteter blev registreret for kun omkring 600 år siden. 

I disse områder lever nogle af Afrikas mest pragtfulde skabninger; et utal af fuglearter og en stor variation af forskellige planter samt dyrearter inklusiv elefanten, næsehornet, løven, leoparden og bøflen – The Big Five.

Ol Donyo Lodge er en fantastisk mulighed for at nyde ridesafaris samtidig med komforten ved at bo på en luksus lodge, der inkluderer swimmingpools, massage og uovertrufne udsigter. Du kan ride fra lodgen tidligt om morgenen eller ved solnedgang, men også nyde Game Drives, guidede vandreture i bushen samt mange af de andre aktiviteter som lodgen tilbyder.

Lodgen har et udvalg af velredne heste, som kender terrænet og er vant til de vilde dyr.

Ridningen har vi kategoriseret til rideniveau ** – læs mere om rideniveau klik her

Ridesafaris fra lodgen er velegnet for let øvede ryttere, der er rimelig komfortabel med alle gangarter, til erfarne ryttere. Der tilbydes ridning for børn fra 12 år også, hvilket gør lodgen til et godt valg for hele familien.

Uerfarne ryttere vil ride ud over sletterne, væk fra de områder hvor man pludselig kan møde elefanter.

Erfarne ryttere vil (efter én introduktion og test på ridebanen) få mulighed for mere tempofyldte ridt, samt, hvis man har lyst, at springe over væltede træer undervejs.

Maksimum vægt for ryttere (inklusiv ridetøj) er 95 kg, der er normalt maks. 6 ryttere i gruppen (udover guider)

Ol Donyo Lodge har 6 pool suites og en familie suite (med to soveværelser).

Alle soveværelser har rummelige en-suite badeværelse med betagende udsigter og brusebad, karbad, to vaske, et toilet med skyl samt et yderligere udendørs brusebad.

Alle værelser (bortset fra The Hide) har deres egen tagterrasse med en ”stjerneseng” og dramatiske udsigter over savannen mod Kilimanjaro. Mere eventyrlystne gæster kan vælge at overnatte sikkert på tagterrassen og nyde en nat under den stjerneklare himmel.

Elektricitet og varmt vand opvarmes af solenergi og der er stikkontakter til opladning af telefon, kamerabatterier osv. Der er et nødback-up system, som tages i brug ved overskuede dage.

Lodgen har et centralt beliggende opholdsområde med en opholdsstue og spisestue. Foran findes swimmingpool og udsigt til et vandhul under, hvor de vilde dyr kommer for at drikke.

Gæster (min. 2) har mulighed for at prøve en eller to nætter i Fly Camp (teltlejr), dette skal bookes på forhånd og er med forbehold for plads.

Kenya – Ol Donyo Lodge Dagsprogram

Se tilbagemeldinger fra tidligere deltagere hos vores engelske partner In The Saddle – klik her

Datoer:
Ol Donyo Lodge er åben hele året. Du kan ankomme alle ugens dage og opholde dig så længe du ønsker, dog min. 3 nætter – vi anbefaler 7 nætter.

Priser per nat
20.december-10.januar 2020 8.435,-
11.januar-31.marts 2020 6.190,-
01.april-14.juni 2020 5.575,-
15.juni-31.oktober 2020 8.935,-
01.november-19.december 2020 5.275,-
20.december-10.januar 2021 8.935,-

TILBUD: Book 4 nætter betal for 3 nætter eller book 8 nætter betal for 6 nætter i perioderne 11.januar til 31.marts samt 01.november til 19.december 2020 (bemærk at nationalpark gebyr tilkommer på de gratis nætter).

Tillæg for enkeltværelse i standard pool suite kommer kun i højsæson (15.jun-31.okt & 20.dec-10.jan) og koster i 2019 kr. 4.220 (i 2020 kr. 4.470) per nat.

Børn mellem 5 og 15 år får 50% rabat når de deler en suite med voksne/forældre

Bemærk: Ride Prisen er baseret på kursen for USD dec 2019 – p.g.a. konstant svingende kurser, kan prisen derfor variere. Ved reservation/betaling af depositum, fastlåser vi den aftalte kurs/pris. Det betyder at din ride pris derefter ikke vil ændre sig uanset om kursen stiger eller falder.  

INKLUDERET:
Ridning, alle måltider, drikkevarer, aktiviteter på Ol Donyo inklusiv fælles Game Drives, guidede vandreture og mountainbiking, nationalpark gebyr $120 per nat (børn $60 per nat), transfer Chyulu Hills Airstrip t/r samt bidrag til Rejsegarantifonden.

BETALES LOKALT:
Massage behandlinger, eksklusive vine og spiritus, private Game Drives (skal bookes for familier med børn på mellem 5-15 år), kulturelt besøg hos Masai folket (ca. fra $20 per person), entré til Amboseli nationalpark (hvis besøg i Amboseli) samt drikkepenge

IKKE INKLUDERET:
Flyrejse til Nairobi t/r (fra København ca. fra 3.700), flyrejse til Chyulu Hills airstrip, evt. overnatning samt transfers mellem lufthavne i Nairobi, visum til Kenya (ca. $50), afbestillings- og rejseforsikring.

NÆRMESTE LUFTHAVN: Nairobi

TRANSFER: Transfer Chyulu Hills airstrip t/r er inkluderet. Der afgår rutefly mellem Nairobi (Wilson Airport) og Chyulu Hills airstrip med SafariLink og det koster ca. 2.900 t/r per person. Disse daglige fly afgår tidligt fra Nairobi og du vil højst sandsynlig behøve en overnatning i Nairobi ved din ankomst fra Danmark. Transfer mellem lufthavne i Nairobi er ikke inkluderet – vi arrangerer gerne både overnatning og transfers, hvis det ønskes.

Beliggenhed:
Ol Donyo Lodge ligger i Chyulu Hills i det sydlige Kenya med udsigt over den åbne savanne mens Kilimanjaro troner i horisonten.

Klima:
Temperaturen er stort set ens hele året med en gennemsnitlig dagstemperatur på 25 grader, om natten falder temperaturen drastisk og hurtigt, så det kan føles koldt, gennemsnitlig nattemperatur er på ca. 10 grader. Kenya har 2 regnsæsoner; en lang og en kort – den lange regnsæson falder i april-maj og medfører kraftige regnskyl, den korte regnsæson falder i november og her er regnskyllene ikke nær så kraftige.

Pas & Visum:
Danske statsborgere behøver visum for indrejse i Kenya. Dette kan ansøges ved ankomst i Naroibi Kenyatta Internationale lufthavn eller online via den kenyanske ambassade. Passet skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemrejsedato. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her

Vaccinationer:
Generelt anbefaler vi at du altid har din difteri og stivkrampe (tetanus) vaccine opdateret ved alle rejser samt Hepatitis A (Havrix/smitsom leverbetændelse), som er udbredt i hele verden. Malaria er udbredt i Kenya og det kan være muligt at du skal vaccineres mod Gul Feber, du skal konsultere din læge eller vaccinationshus inden afrejse omkring dette samt evt. yderligere vaccinationer. Læs mere på Statens Seruminstituts hjemmeside her

Forsikringer:
Det Blå EU-Sygesikringsbevis dækker ikke i Kenya og du skal derfor have en rejseforsikring som dækker sygdom, ulykke og hjemtransport for at deltage på dette ridt, tjek også at rejseforsikringen dækker ved ridning og om det påkræves at du rider med ridehjelm for at forsikringen dækker. Vi samarbejder med Gouda og du kan læse mere om deres rejseforsikringer her

Ridesafari
Rideniveau: **
Periode: Hele året
Valgfri ankomst- & afrejsedag
7 nætter/7 dages ridning
4-6 timers ridning per dag
Maks. ryttervægt 95 kg
Nærmeste lufthavn: Nairobi
Pris fra kr. 31.650

Advarsel: Dette er stærkt vanedannende