Project Description

Rideferie – oktober til maj
7 nætter/6 dages ridning – pris fra kr. 10.515

Teplantager og livet ved Brahmaputra på smukke fuldblodsheste samt besøg i Dibru-Saikhowa Nationalpark – det uspolerede Indien

Et skønt ridt i det nordøstlige Indien, midt i teplantagerne i Assam ved bredden af den store Brahmaputra flod.

Staten Assam er domineret af Brahmaputra, der en af de største floder i verden.
Denne rideferie udforsker naturen og livet omkring flodlejet, der er beliggende med Himalaya’s bjerge mod nord og Meghalaya plateauet mod syd.

Indkvarteringen er i en smukt renoveret bungalow, tidligere beboet af en te-plantage ejer, beliggende midt i teplantagerne og om morgenen vil du, fra din veranda, høre cykelklokkernes ringen og snakken fra de lokale når de bevæger sig til deres arbejde i teplantagerne.

Du rider på smukke fuldblods heste og oplever mange forskellige områder. Nogle dage rider du gennem teplantagerne og får mulighed for at lære om historien samt produktionen af te. Andre dage går rideturene gennem små landsbyer og landbrug, der ligger spredt ud i området ved flodbredden. Hvis vejret tillader, vil du ride ud på de små øer, der dukker op når vandstanden er lav. En anden skøn ridetur er ind i regnskoven – fuld af fantastiske indtryk, lyde og dufte og så anderledes fra det man kender hjemmefra. 

I vores 7 nætters program er der inkluderet pausedag i ridningen for at besøge en helt speciel nationalpark; Dibru-Saikhowa nationalpark, som er et reservat beliggende på flodengene ved Brahmaputra i det øvre Assam. Nationalparken har et meget varieret landskab og er et sikkert område for mange ekstremt sjældne og truede dyrearter.

Nordøst Indien har et fascinerende miks af stamme grupper, som har bevare deres traditionelle kultur intakt. I kan vælge et forlænge programmet med én dag eller to dage og inkludere et besøg i Arunachal Pradesh’s betagende bjergscenerier i Wakro og lære mere om stammerne, som lever i dette område – kontakt os for mere information.

Dette er mere end en rideferie, det er også en chance for at møde varme og venlige mennesker i en utrolig smuk del af verden.

Ridningen har vi kategoriseret til rideniveau **+ – læs mere om rideniveau klik her

Du rider på smukke fuldblods heste i engelsk udstyr, mange af dem er tidligere vædeløbsheste.

I 2017 vandt vores ridecenter i Dibrugarh FEI Solidarity Award for deres projekt med at omskole tidligere væddeløbsheste – se mere i denne YouTube video

Du skal have prøvet alle gangarter og føle dig sikker på en fremadgående heste. I teplantagerne vil tempoet være i skridt, men der vil være mulighed for trav og rolige galopstræk når der rides gennem landskaberne. Bemærk dog, at hvis der har været nylig regn, så kan stierne være for glatte og tempoet må nedsættes med mulighed for mindre eller ingen rolige galopstræk.

Der rides i mellem to til fire timer dagligt, i gennemsnit 3 timer dagligt. Der rides ud på en række stier for at udforske teplantagerne og det omkringliggende Brahmaputra område.

Nogle dage rider I gennem teplantagerne, hvor der er mulighed for at lære om teens historie og produktion. Andre ridt går gennem farmland og landsbyer, som spreder sig ud fra flodens bredder. I den tørre sæson, kan der undertiden være mulighed for at ride ud på øerne i floden, øerne byder på sandjord og giver perfekte muligheder for mere tempofyldt ridning.

Maksimum vægt for ryttere (inklusiv ridetøj) er 86 kg og der er normalt maks. 4 ryttere i gruppen (udover guider).

Da briterne etablerede deres teplantager, i midten af det 19. århundrede, byggede de komfortable bungalows designet til at gøre deres liv så behageligt som muligt i det, for dem, fjendtlige og fremmede land. Et af hovedelementerne i disse bygninger har givet anledning til deres navn: Chang Bungalows. Chang i det lokale sprog betyder ”rejst på pæle” og denne arkitektur har flere formal; at holde huset koldt ved at give plads til at vinden kan blæse under bygningerne og for at holde både van dog dyr ude.

I Dibrugarh bor I en renoverede Chang Bungalow, engang hjem for plantageejeren. Der er to bungalows til gæsters rådighed; Mancotta og Chowkidingee. Begge beliggende i de smukke og velholdte tehaver. De er rummelige, elegante og komfortable og bemandet af kompetent og venligt lokalt personale.
  
Mancotta Bongalow har seks soveværelser, hvert med en-suite brusebadeværelse og toilet. Der er to rummelige soveværelser på 1. salen, begge med store King Size senge. I stueetagen er der to standard soveværelse med to enkeltsenge. Der er også to enkeltværelser i annekset (disse værelser har ikke air conditioning). Der er et stort fælles opholdsrum med pejs og en stor veranda med myggebeskyttelse.

Chowkidingee har totalt tre soveværelser, alle med en-suite brusebadeværelse/toilet. Der er to rummelige soveværelser på 1. salen, det ene med dobbeltseng og den anden med to enkeltsenge. I stueetagen er der et standard værelse med to enkeltsenge (dette værelse har ikke air conditioning). Chowkidingee har et komfortabelt fælles opholdsrum og en dejlig veranda.

Måltiderne er en sand forkælelse og du vil nyde dejlig lokal mad, som er indisk stærkt påvirket af det orientalske køkken.

Når I besøger Dibru-Saikhowa nationalparken, bor I på Limbuguri Tea estate i Wathai Heritage Bongalow. ”Direktørens Bungalow” er nyligt renoveret og har et familieværelse samt to store soveværelser.

Hvis I forlænger med besøg i Arunachal Pradesh bor I på Dibang Valley Jungle Camp, som har vidunderlige udsigter over Brahmaputra dalen.

Indien – Assam Teplantage Ridt Dagsprogram

Se tilbagemeldinger fra tidligere deltagere hos vores engelske partner In The Saddle – klik her

Datoer:
Ridtet anbefales at besøge fra oktober til og med maj, da det er der vejret er mest velegnet til ridning. Ankomst- og afrejsedatoer bekræftes på forespørgsel for 2 personer, ligesom kortere og længere program kan arrangeres. Bemærk at der ikke er te-plukning fra december til midt i marts.

Følgende datoer er bekræftet og især velegnet, hvis du er alenerejsende:

2020: 03.apr-12.apr (9 nætter)

23.dec 2020-02.jan 2021 – Udsolgt!

Priser

  

Heritage Tea Ride (7 nætter)*

 

10.515,-

Tillæg for enkelt værelse

 

2.850,-

Refunderes hvis vi finder en at dele med

  

* Der kommer et tillæg ved mindre end 3 tilmeldte deltagere 
Heritage Tea Ride (7nt) ved 2 tilmeldte deltagere på kr. 2.235
Dette oplyses ved reservation og refunderes naturligvis skulle flere deltagere tilmelde sig ridtet.

Bemærk: Ride Prisen er baseret på kursen for USD jan 2020, p.g.a. konstant svingende kurser, kan prisen derfor variere. Ved reservation/betaling af depositum, fastlåser vi den aftalte kurs/pris. Det betyder at din ride pris derefter ikke vil ændre sig uanset om kursen stiger eller falder.

INKLUDERET:
Ridning, alle måltider, entré til Nationalparker og nævnte aktiviteter, transfer t/r Dibrugarh samt bidrag til Rejsegarantifonden.

BETALES LOKALT:
Drikkevarer, kamera/foto gebyr og drikkepenge

IKKE INKLUDERET:
Flyrejse til Delhi t/r (fra København ca. fra kr. 4.500), indenrigsfly (ca. fra kr. 1.900), visum til Indien, afbestillings- og rejseforsikring.

NÆRMESTE LUFTHAVN: Dibrugarh (Der kan blive nogen ventetid i Dehli eller en evt. overnatning mellem udenrigs- og indenrigsfly, vi kan arrangere overnatning samt evt. sightseeing i Dehli)

TRANSFER: Er inkluderet Dibrugarh lufthavn t/r.

Beliggenhed:
Heritage Chang Bungalows ligger midt i teplantagerne ved bredden af den store Brahmaputra flod i det nordøstlige Indien ved byen Dibrugarh. Dibrugarh ligger i den nordøstlige spids i staten Assam lige ved Himalaya´s fødder. I dette område produceres 50% af Indiens te-produktion og byen Dibrugarh kaldes med rette “Tea City of India”.  

Klima: 
Den bedste tid at besøge Assam er i perioden fra oktober til begyndelsen af maj. Her er temperaturen behagelig med varme dage (ca. 20-25 grader) og kølige nætter. Det kan altid regne i Assam, som er et af de vådeste områder i Indien, men monsunregnen sætter ind omkring maj måned og varer til september, hvor den omdanner den tørre varme til fugtig hede. 

Pas & Visum:
Danske statsborgere behøver visum for indrejse og ophold i Indien. Dette skal ansøges online (e-VISA) eller på den Indiske Ambassade i København inden afrejse. Passet skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemrejsedato og der skal være 2 blanke sider i passet. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her

Vaccinationer:
Generelt anbefaler vi at du altid har din difteri og stivkrampe (tetanus) vaccine opdateret ved alle rejser samt Hepatitis A (Havrix/smitsom leverbetændelse), som er udbredt i hele verden. Ved rejser til Indien er det også en god idé at blive vaccineret mod kolera, vaccinen beskytter også mod kolik bakterier, som er den hyppigste årsag til rejsediarré. Malaria forefindes i Assam og du skal konsultere din læge eller vaccinationshus inden afrejse omkring beskyttelse mod dette samt evt. yderligere vaccinationer. Læs mere på Statens Seruminstituts hjemmeside her

Forsikringer:
Det Blå EU-Sygesikringsbevis dækker ikke i Indien og du skal derfor have en rejseforsikring der dækker sygdom, ulykke og hjemtransport for at deltage på dette ridt, tjek også at rejseforsikringen dækker ved ridning og om det påkræves at du rider med ridehjelm for at forsikringen dækker. Vi samarbejder med Gouda og du kan læse mere om deres rejseforsikringer her

Rideferie
Rideniveau: **+
Periode oktober til maj
Fri ankomstdag
7 nætter/6 dages ridning
2-4 timer om dagen
Maks. ryttervægt 86 kg
Gruppestørrelse: 4
Nærmeste lufthavn: Dibrugarh
Pris fra kr. 10.515

Advarsel: Dette er stærkt vanedannende            

 

POPULÆRE REJSER