Project Description

Rideekspedition – oktober til februar
14 nætter/6 dages ridning – pris fra kr. 25.585

Flere ridt gennem ørkenen på Bonnie’s unikke Marwari heste kombineret med Rajasthan’s imponerende paladser og markeder

Rid gennem det tidligere kongerige, Shekhawati, hvor I oplever det fulde spektrum af livet i Rajasthan – lige fra primitive og fattige landmænd til Rajputernes privilegerede liv.

Den indiske stat Rajasthan, var tidligere kendt som Rigisthan; Ørkenens Land. Du rider igennem meget forskelligt terræn, ikke kun ørken, men også opdyrkede områder, små landsvyer, klipper og sten, akacie skove, jungle krat og de frugtbare Aravali bakker.

Historisk set er dette område en af Indiens rigeste regioner, prangende med storslåede forter og paladser, der engang var beboet (og i nogle tilfælde stadig er) af kongelige familier. Nogle af disse er nu hoteller, som du også vil opleve undervejs på ekspeditionerne.

En helt speciel oplevelse ved disse ekspeditioner er hestene, de tilhører en lokal race Marwari med deres karakteristiske ører, hvis spidser drejer mod hinanden.

Disse Marwari heste kommer fra Dundlod Slots stalde, ejet af Kanwar Raghuvendra Singh, også kendt som Bonnie. Bonnie bor på slottet og ud over at være en varm og betænksom vært, er han også hesteekspert. Han er i direkte familie med Kesari Singh, der byggede Dundlod Slot i 1750´erne. På slottet har Bonnie opbygget det største Marwari stutteri i Indien og har ligeledes etableret et program for bevarelsen af Marwari hesten.

Vi tilbyder flere 6 forskellige ridt i Rajasthan, alle begynder med sighseeing i Dehli:

Marked & Festival:
Dette ridt har vi selv sammensat og, synes vi, er velegnet for dig som besøger Rajasthan for første gang; 14 nætter med 6 dages ridning i Rajasthan efterfulgt af besøg i Jaipur, fuglereservatet ved Bharatpur, en af de største kvæg- og hestemarkeder i Bateshwar og kærlighedsmonumentet Taj Mahal i Agra, der slutter med seværdigheder i Delhi under den spektakulære Diwali Festival. For dig, som enten har kort tid eller har været i Indien før, er det muligt at forlade ridtet efter 9 nætter.

Fort & Paladser Pushkar Marked:
14 nætter i det gamle kongerige Shekhawati. 6 dages ridning gennem ørkenområdet brudt op af små landsbyer. På dette ridt er du i Dundlod på tidspunktet for Diwali, før du fortsætter til den kendte store Pushkar Marked, derefter besøger du Jaipur, Agra og Taj Mahal. Det er muligt at forlade direkte fra Jaipur, efter 11 nætter, og ikke fortsætte på Agra og Taj Mahal.

Pushkar Ridt:
14 nætter Pushkar, hvor du først besøger Ranthambore Nationalpark i et håb om at se den sky tiger. Derefter besøger du det store Pushkar Marked og rider derefter 6 dage ad en anden rute gennem Shekhawati med flere overnatninger i teltlejre, inden du afslutter i Jaipur og fortsætter videre til Agra og Taj Mahal. Det er muligt at undlade besøget i Rathambore Nationalpark og ridtet forkortes til 13 nætter.

Nagaur Marked:
15 nætter med besøg på Nagaur Marked i nordvestlige Rajasthan. Få turister besøger dette marked og det er hovedsagelig for lokale folk, som rejser hundredvis af kilometer for at besøge og handle på markedet. Du rejser fra Delhi til Bikaner med tog og derefter rider du i syv dage gennem de fantastiske ørkenlandskaber i den store indiske ørken. Du bor i teltlejr i ørkenen, tæt på landsbyer, samt opholder på nogle rigtig interessante hoteller i byerne. Efter ridtet besøger du til de store byer Jaisalmer, Jodhpur og Jaipur, selv om det er muligt at forlade ridtet i Jodhpur efter 11 nætter.

Jule Ekspedition:
13 nætter for dig som ønsker at ride meget, der er 9 dages ridning gennem ørkenen og slutter derefter med et besøg og sigtseeing i Jaipur, den lyserøde by.

Shekhawati Ørken ridt:
13 nætter med 6 dages ridning gennem ørkenområdet brudt op af små landsbyer. Derefter besøger du Jaipur, Agra og kærlighedsmonumentet Taj Mahal.

Ridningen har vi kategoriseret til rideniveau **+ – læs mere om rideniveau klik her

Du vil ride Marwari heste fra Dundlod slot’s stalde. Hestene er fremadgående, energiske og sjove at ride. Hovedtøjet er engelsk og sadlerne er indiske militærsadler.

Du skal være en kompetent rytter, sikker i alle gangarter i åbent terræn.  Der vil være nogle lange rolige galopstræk og du skal være i stand til at holde afstand til andre ryttere omkring dig. På de ridt hvor der kan være op til 18 ryttere, er det også vigtigt at du kan kontrollere en hest i en gruppesituation.

Du skal være i rideform til at ride 25 km til 30 km hver dag, måske nogle dage lidt længere 

Maksimum vægt for ryttere (inklusiv ridetøj) er 96 kg. På Marked & Festival ridtet er der normalt maks. 12 ryttere i gruppen og på de andre Rajasthan ridt er der normalt maks. 18 ryttere i gruppen (udover guider).

Indkvarteringen på disse ridt er en kombination af hoteller og safari-stil camps.

Hotellerne er ofte tidligere forter og paladser, som er blevet ombygget til hoteller og stadig har bevaret meget af deres originale særpræg og charme. Selvom nogle af hotellerne er lidt forfaldne, er det ikke svært at forstille sig hvor imponerende de må have været i deres storhedstid. Værelserne er meget forskellige, varierende i størrelse og indretning, men alle er komfortable og har eget badeværelse.

Safari-stil camps består af store, rummelige to-sengs safaritelte med opredte senge – toilet og badefaciliteter bliver stillet op og der vil være varmt vand til rådighed om morgenen og om aftenen.

Disse camps er fuldt bemandet, og medhjælperne vil flytte og opsætte næste nats camp for at byde rytterne velkommen efter dagens ridt.

Indien – Rajasthan Marked & Festival Dagsprogram

 

Indien – Rajasthan Fort & Paladser Pushkar marked Dagsprogram

 

Indien – Rajasthan Pushkar Ridt (med Ranthambore) Dagsprogram

 

Indien – Rajasthan Pushkar Ridt (uden Ranthambore) Dagsprogram

 

Indien – Rajasthan Nagaur Marked Dagsprogram

 

Indien – Rajasthan Jule Ekspedition Dagsprogram

 

Indien – Rajasthan Shekhawati Ørken Ridt Dagsprogram

Se tilbagemeldinger fra tidligere deltagere hos vores engelske partner In The Saddle – klik her

Datoer:
– Udover nedenstående datoer, kan skræddersyede ridt arrangeres for private grupper i perioden oktober til marts.

Marked & Festival (14 nætter): 05.nov-19.nov 2020
Marked & Festival (10 nætter): 05.nov-15.nov 2020

Fort & Paladser  Pushkar Marked (13 nætter): 13.nov-26.nov 2020
Fort & Paladser  Pushkar Marked (11 nætter): 13.nov-24.nov 2020

Pushkar Ridt (14 nætter): 18.nov-02.dec 2020
Pushkar Ridt (13 nætter): 19.nov-02.dec 2020

Nagaur Marked (11 nætter): 22.jan-02.feb 2020

Jule Ekspedition (13 nætter): 21.dec 2020-03.jan 2021

Shekhawati Ørken ridt (13 nætter): 06.feb-19.feb 2020

Priser

   

Tillæg for 
enkeltværelse

Marked & Festival (14 nætter)

 

25.585,-

 

6.130,-

Marked & Festival (10 nætter)

 

19.540,-

 

3.905,-

     

Fort & Paladser Pushkar Marked (13 nætter)

 

29.685,-

 

7.845,-

Fort & Paladser Pushkar Marked (11 nætter)

 

27.085,-

 

6.800,-

Pushkar Ridt med Rathambore (14 nætter)

 

30.260,-

 

4.980,-

Pushkar Ridt  med Rathambore (13 nætter)

 

28.010,-

 

4.680,-

     

Nagaur Marked (11 nætter)

 

26.645,-

 

4.535,-

     

Jule Ekspedition (13 nætter)

 

27.835,-

 

6.170,-

Shekhawati Ørken ridt (13 nætter)

 

27.305,-

 

5.725,-

* Enkelt værelses tillægget refunderes, hvis vi finder en du kan dele værelse med og lykkedes det ikke reduceres enkelt værelsestillægget med 50%.

Bemærk: Ride Prisen er baseret på kursen for USD jan 2020 – p.g.a. konstant svingende kurser, kan prisen derfor variere. Ved reservation/betaling af depositum, fastlåser vi den aftalte kurs/pris. Det betyder at din ride pris derefter ikke vil ændre sig uanset om kursen stiger eller falder.

INKLUDERET:
Alle transfers jf. valgte program, overnatninger, ridning, alle måltider under ridning, morgenmad og aftensmad i byerne, sightseeing i byerne, nogle entre billetter jf. program og bidrag til Rejsegarantifonden.

BETALES LOKALT:
Frokost i byerne, nogle entré billetter, kamera/foto gebyr, drikkevarer og drikkepenge.

IKKE INKLUDERET:
Flyrejse til Dehli t/r (fra København ca. fra kr. 4.500), visum til Indien, indenrigsfly på nogle af ekspeditioner samt afbestillings– og rejseforsikring.

NÆRMESTE LUFTHAVN: Delhi

TRANSFER: Transfer lufthavn t/r er inkluderet jf. program. 

Bemærk: Det kun er Festival & Marked 14 nætter samt Pushkar Ridt, Fort & Paladser 13 nætters ridt og Shekhawati Ørken ridt der starter og slutter i Delhi. 

Følgende ridt kræver en indenrigsflyvning og koster ca. per person: 
Marked & Festival (9 nætter), Fort & Paladser (11 nætter) samt Jule Ekspedition fra Jaipur ca. 1.210 kr 
Naguar Marked kræver indenrigsly fra Dehli til Bikaner og retur til Dehli fra Jodhpur og koster ca. 1.730
– Bemærk at indiske indenrigsfly kun tillader 15 kg indtjekket bagage og 7 kg håndbagage

Beliggenhed: 
Rajasthan ligger i det nordvestlige Indien. Ridningen på de fleste ekspeditioner foregår i semi-ørkenen i Shekhawati regionen, beliggende nærmest midt i “den Gyldne Trekant” af byerne Delhi, Jaipur og Agra.  

Klima: 
Rajasthan’s klima kan bedst karaktiseres som typisk for et ørkenområde – tørt med varme dagstemperaturer, normalt omkring 20-25 grader, og kølige nætter, normalt svingende mellem 5-10 grader i perioden hvor ekspeditionerne opererer.

Pas & Visum:
Danske statsborgere behøver visum for indrejse og ophold i Indien. Dette skal ansøges online (e-VISA) eller på den Indiske Ambassade i København inden afrejse. Passet skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemrejsedato og der skal være 2 blanke sider i passet. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her

Vaccinationer:
Generelt anbefaler vi at du altid har din difteri og stivkrampe (tetanus) vaccine opdateret ved alle rejser samt Hepatitis A (Havrix/smitsom leverbetændelse), som er udbredt i hele verden. Ved rejser til Indien er det også en god idé at blive vaccineret mod kolera, vaccinen beskytter også mod kolik bakterier, som er den hyppigste årsag til rejsediarré. Du skal konsultere din læge eller vaccinationshus inden afrejse omkring dette samt evt. yderligere vaccinationer. Læs mere på Statens Seruminstituts hjemmeside her

Forsikringer:
Det Blå EU-Sygesikringsbevis dækker ikke i Indien og du skal derfor have en rejseforsikring der dækker sygdom, ulykke og hjemtransport for at deltage på dette ridt, tjek også at rejseforsikringen dækker ved ridning og om det påkræves at du rider med ridehjelm for at forsikringen dækker. Vi samarbejder med Gouda og du kan læse mere om deres rejseforsikringer her

Rideekspedition
Rideniveau: **+
Periode oktober til februar
Fastsatte datoer & private grupper
14 nætter/6 dages ridning
3-6 timer om dagen
Maks. ryttervægt 89 kg
Gruppestørrelse: 12
Nærmeste lufthavn: Delhi
Pris fra kr. 25.585

Advarsel: Dette er stærkt vanedannende            

 

POPULÆRE REJSER